Marko Anttila tasoitti Ruotsi-puolivälierän ja Leijonat eteni välieriin – kiekkoväki riehaantui ”Mörkö-Markon” osumasta

Marko Anttila tasoitti Ruotsi-puolivälierän ja Suomi eteni välieriin. Kuva: Jääkiekkoliitto

Leijonien kapteeni Marko Anttila iski jääkiekon MM-kisojen avausmaalinsa makeaan paikkaan. Suomi pelasi myöhään torstai-iltana puolivälierää Ruotsia vastaan Slovakiassa. Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä puolitoista minuuttia, Suomi haki tasoitusta ilman maalivahtia, ja kentälle komennettiin muiden ohessa lempääläinen Anttila maalinedustalle taistelemaan.

Anttila onnistui ja tasoitti ottelun maalin edestä 4–4:ään. Ottelu venyi jatkoajalle, jossa Suomen Sakari Manninen taikoi Suomen 5–4-voittoon ja välieriin Venäjää vastaan. Välierä pelataan lauantaina 25.5. kello 16.15 Suomen aikaa.

Anttila kertoi Yle Urheilulle pelin jälkeen fiiliksiään:

– No olihan se urani tärkein maali. Uskomaton joukkue. Ei ollut helppo tilanne. Väännettiin ja käännettiin, uskottiin siihen. Yhdessä tässä taistellaan. Ja nuo pakit pelasivat tänään hienosti, Anttila kertoi Ylelle.

Marko Anttilan tasoitusmaali (jos upotus ei näy, maalin voi katsoa myös täältä):

Jääkiekkoyleisö ja -asiantuntijat riehaantuivat viestipalvelu Twitterissä Anttilan maalista. Leijonakapteeni on saanut lempinimen Mörkö-Marko.