Lempäälän kunta nimeää kadun MM-sankareiden mukaan Kapteenienkaduksi – Hakkarin tienviitat muuttuvat: Anttilaa ja Hiirikoskea muistetaan kaikkiaan kolmella tavalla

Marko Anttila ja Jenni Hiirikoski saivat poseerata Lempäälän jäähallilla, jossa juniorina paljon pelasivat. Kuva: Antti Raunio

Lempäälä saa uuden kadunnimen, kun lempääläisten maajoukkuekapteenien Marko Anttilan ja Jenni Hiirikosken kunniaksi nimetään oma katu. Hakkarissa jäähallille vievä tie tulee olemaan jatkossa Kapteenienkatu.

– Vuoden 2019 poikkeuksellista menestymistä kunnioittamaan luodaan muiden muistamisien lisäksi pysyvä ja näkyvä huomionosoitus kaikkien kuntalaisten iloksi. Kapteenienkatu tulee luonnollisesti johtamaan Lempäälän jäähallille, jossa sekä Jenni Hiirikoski että Marko Anttila ovat luoneet pohjaa menestymiselleen, Lempäälän kunta perustelee kadun nimeämistä.

Kapteenienkatu sijaitsee Hakkarissa, jäähallille vievä tie nimetään uudestaan kiekkokapteenien kunniaksi. Kuva: Lempäälän kunta

Lisäksi kiekkosankareita muistetaan henkilökohtaisilla stipendeillä sekä juhlarahaston perustamisella. Rahasto on jääkiekkomaajoukkueiden kapteenien nimikkorahasto.

– Kapteenien rahastolla halutaan tukea lempääläisten nuorten harrastustoimintaa sekä liikuntaa, erityisesti jääkiekkoharrastusta. Rahaston kautta Lempäälässä halutaan lisätä liikunnan vetovoimaa etenkin lasten ja nuorten keskuudessa. Kapteenien rahaston ensimmäiset stipendit jaetaan tulevana syksynä.

Kunta palkitsi Anttilan ja Hiirikosken kunnan ja Ideaparkin mitalijuhlassa keskiviikkona 26. kesäkuuta.

– Haluamme ehdottomasti palkita nämä esimerkilliset urheilijat, jotka ovat näyttäneet kaikille, mihin Lempäälästä voi parhaimmillaan ponnistaa. Jenni ja Marko ovat esikuvia monille tulevaisuuden lahjakkuuksille, kertoo kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Jäähallille vievä tienpätkä on ollut osa Urheilukatua, jatkossa se saa oman nimen ja tienviitan. Kuva: Antti Raunio

Kapteenienkadun tienviittan suunnitelma. Kuva: Lempäälän kunta

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.