Hanuria Narvassa, bluegrassia Rämsöössä, laajaa skaalaa Laukossa, klassista kirkossa, bilebändi Mansikin kammarissa – Musiikiväkeä hemmotellaan

Erkki Koivisto. Kuva: Jussi Saarinen

Viime viikonlopun Ruisrock oli jälleen kerran menestys, ja Aitoon Kirkastusjuhlatkin. Vaikka Lempäälässä tai Vesilahdessa ei saman kokoluokan tai perinteen omaavia musiikkifestivaaleja olekaan, kyllä täälläkin musiikkiväki käy hyvin pyydykseen. Tarjontaa on mukavasti.

Narvassa peräti 90-vuotias harmonikkataiteilija Veikko Ahvenainen keräsi viime viikolla Narvan seurantalon täyteen tyytyväisenä myhäileviä vanhan musiikin ystäviä.

Rämsöössä on tällä viikolla vuorossa kolmea beetä, kun bluegrassia, bassoa ja banjoa  rytmitetään  amerikan malliin Rämsöön kesäteatterin lavalla osin vesilahtelaislähtöisin voimin. Kun bändi valtaa lavan kesäteatterinäytelmä Vellamon welhokoulun näytäntöjen välissä, on kyseessä ulkoilmakesäteatterin laaja-alaista hyödyntämistä parhaimmillaan.

Eikä musiikkikattaus pienessä Vesilahden kunnassa tähän jää. Laukko tarjoaa puistossaan viikon mittaan jazzia, Risto Räppääjää ja Pauli Hanhiniemeä.

 

Lempäälä soi -tapahtuman korkeatasoinen ja samalla ainoa maksullinen klassisen musiikin konsertti kuultiin sunnuntaina Lempäälän kirkossa. Tällä viikolla voi Lempäälän seurakuntatalossa maksutta seurata keskiviikkona, torstaina ja perjantaina pianokurssin solistikonsertteja ja päätöskonserttia.

Kuokkalankosken markkinoiden jo perinteisissä Mansikin kammarin tansseissa vauhdin takaa jo kymmenettä kesää peräkkääin bilebändi The Patents, jonka kokoonpanossa on kuultu paikallisiakin soittajia.

Menoa on luvassa kuun lopussa myös luonnonhelmassa,  kun  punkkarit vaeltavat Puntala rock -festareille Lempäälään.