SM-hopeaa aitonut Kuusiniemi kertaa finaalia: ”rentous katosi, ja osumia tuli, mielettömän hyvä fiilis nyt!”

Santeri Kuusiniemi Lappeenrannassa mitalitunnelmissa. Kuva: Veli-Matti Ranta

Viikonlopun sykähdyttävin urheiluhetki koettiin sunnuntaina, kun Kalevan kisat huipentuivat lempääläisittäin. Miesten aitafinaalissa nimittäin juoksi LeKi Yleisurheilun Santeri Kuusiniemi. Hän oli myös mitaliehdokas voitettuaan alkueränsä.

Alkuerässä syntyi uusi ennätys 14,30. Kuusiniemi oli erittäin tyytyväinen kisapäivän avausjuoksuun.

– Alkuerässä menin aikalailla säästellen, ja tuntui, että siinä olisi ollut varaa juosta reilusti kovempaakin. Pystyin tarkkailemaan tilannetta ja pitämään sen aika hyvin kontrollissa. Ja säästämään toki energiaa, Kuusiniemi muistelee.

Finaalissa Kuusiniemi ei mahtanut SM-kultaa vieneelle Elmo Lakalle mitään. Loppukilpailun paineet näkyivät myös 21-vuotiaan kuljulaisen otteissa. Kalevan kisojen finaali oli Kuusiniemen uran ensimmäinen. Uusi ennätys 14,28 riitti niukasti hopeaan kolmen sadasosan erolla pronssimitalisti Ilari Manniseen.

– Finaalissa oli sitten taas ehkä enemmän taisteluvoitto Ilarista. Rentous vähä katosi ja juoksussa painettiin nyt sillä kuuluisalla tahdonvoimalla. Molemmissa juoksuissa tuli ihan kohtalaisesti osumia aitoihin.

– Mielettömän hyvä fiilis mitalisti, ja tämä motivoi hurjasti, nyt kun ei syystä tai toisesta ole sileällä satasella liikkunu ihan entiseen malliin. Ehkä jatkossa kovempaa loppukaudesta myös sillä matkalla, Kuusiniemi tuumii.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Santeri Kuusiniemi ennätyksellään SM-hopeaa 110 metrin aidoissa!