Planeettareppu, autopenaali ja emojikyniä…Valtteri Kuikka on valmis ensimmäiseen eskaripäivään

Kyllä on hieno. Valtteri Kuikka esittelee saamaansa penaalia. Siinä on ralliauton kuva ja paljon puuvärejä ja tusseja. Kuva: Katariina Rannaste

Koulut alkavat Lempäälässä ja Vesilahdessa torstaina 8. elokuuta. Vesilahtelainen Kuikan perhe valmistautuu Valtteri-pojan esikoulun aloitukseen.

– Ei jännitä, sanoo 6-vuotias Valtteri Kuikka tomerasti, kun häneltä kysyy, mitä mietteitä eskarin aloitus hänessä herättää.

Äiti Tuija Hurme-Kuikalla on kuitenkin pieni paljastus: kyllä eskari hieman jännittää Valtteria, ja se ilmenee pojassa touhukkuutena.

Myös pikkusisko Vuokkoa, 4, uusi tilanne on mietityttänyt, kun Valtteri ei olekaan enää päiväkodin puolella hänen kanssaan.

– Mutta eskari on ennen kaikkea kiva juttu, Tuija tiivistää.

– Tosi hauskaa, kun pääsee uuteen paikkaan, Valtteri vahvistaa.

Valtteri on jo keväällä käynyt tutustumassa tulevaan luokkaansa. Yhtenäiskoulun A0-luokalla aloittaa 20 eskarilaista. Moni heistä on Valtterille jo entuudestaan tuttu päiväkodista.

Päivi-opettaja vaikutti kivalta. Luokassa oli paljon hauskannäköisiä pelejä. En pelannut silloin mitään, mutta pakkausten sivukuvat näyttivät kivoilta, Valtteri juttelee.

Reppu ja penaali on hankittu eskaria varten, sillä onhan asia Valtterille tärkeä.

– Repussa on planeetan kuvia ja siinä on myös valot. Saan myös emoji-kyniä, hän kertoo innostuneena.

 

Valtteri osaa jo monia eskarin arkea helpottavia asioita, kuten laittaa napit ja vetoketjun kiinni itse ja kuoria perunan.

– Osaan laskea tuhanteen ja pidemmällekin, jos tietäisin lukujen järjestyksen. Tuleeko tuhannen jälkeen miljoona?, Valtteri kysyy.

– Ei ihan, mutta tavallaan olet oikeassa. Kyllä sinä vielä opit, isä Antti Kuikka naurahtaa.

Lukemaan Valtteria ei tarvitse vahvistaa, sillä hän osaa jo. Valtteri lukee sujuvasti.

– Valtteri korjaa, jos jätän kohtia Aku Ankasta pois, Tuija naurahtaa.

Aku Ankan lisäksi kotona luetaan tietokirjoja, sillä Valtteria kiinnostavat avaruus, eläimet ja luonnontieteet. Innostavaa olikin, kun hän keväällä pääsi Narvassa järjestetyssä Vesilahden varhaiskasvatusväen yhteisessä juhlassa esittämään kunniavieraalle, avaruustähtitieteen professori Esko Valtaojalle kysymyksen. Valtteri halusi tietää, mitä kaasua eksoplaneetoissa on.

– Niissä on metaania, Valtteri muistaa Valtaojan vastanneen.

– Sitä on pieruissakin, hän kuiskaa ja hihitämme yhdessä.

 

Valtteri Kuikka tykkää piirtää Pokémon-hahmoja mallista. Kuva: Katariina Rannaste

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?