Repe ja Romu kiertävät Lempäälässä

– Nähdään pysäkeillä! heilauttaa Repe-auton kuljettaja Petri Rannikko. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto

Pirkanmaan Jätehuollon kuormurit kiertävät Lempäälässä 12.–18. syyskuuta. Repe ja Romu ottavat maksutta kyytiinsä kodin vaaralliset jätteet, metalliromut sekä sähkölaitteet.

Viime vuonna kuormureilla oli Lempäälässä kolme keräyspäivää ja noin 200 asiakasta. Vaarallisia jätteitä kertyi 2,3 tonnia ja metalleja 3,9 tonnia. Kaikkien 17 kunnan alueelta kyytiin saatiin 69 tonnia vaarallisia jätteitä ja 151 tonnia metalleja.

 

Repen ja Romun kyytiin kelpaavat jätelajit kannattaa tarkistaa ennen pysäkille lähtemistä. Apua saa Pirkanmaan Jätehuollon verkkosivuilta ja Roskakalenterista. Sieltä löytyvät myös kierroksen aikataulu, pysäkkien osoitteet sekä ohjeet, miten Repellä ja Romulla toimitaan.

Repe & Romu -kierros täydentää jäteasemien ja jätekeskusten palvelua. Myös ne ottavat kodin vaaralliset jätteet, metalliromut ja sähkölaitteet maksutta vastaan.