Vesilahden Visa avannut lentiskautensa kolmella voitolla

Kuva: Visan FB-sivut
Ari Paloniemi on kokenut lentistekijä, joka valmentaa Vesilahden Visan naisten 2-sarjajoukkuetta.

Lentopalloliiton naisten kakkosarjan B-tason lohko numero viiden sarjataulukko on komeaa luettavaa. Kärjessä komeilee Vesilahden Visa saldolla kolme ottelua, kolme voittoa. Vesilahtelaisten hankaluuksiakin sisältäneeseen syksyyn voitot ovat tuoneet oivan suolan. Visan kovuuden ovat kokeneet Euran Raiku ja Lamminpään Korpi lukemin 3–2 sekä Koiviston Isku lukemin 3–0.

– Eura- ja Lamminpää -ottelut olivat hyvää lentopalloa, tasaisia pelejä, jotka saimme väännettyä voitoiksi kovan taistelun jälkeen. Syksyn aikana on ollut aikalailla takaiskuja loukkaantumisten muodossa, mikä on rosteriamme rassannut aika tavalla, kertoo joukkueensa kuulumisista päävalmentaja Ari Paloniemi.

Paloniemen omat tyttäret ovat olleet u-tuurin kohteena, sillä nuorempi sisaruksista Veera Paloniemi loukkasi polvensa ja on koko kauden sivussa ja Tiina Paloniemellä puolestaan on olkapää vihoitellut ja estänyt pelaamisen. Kun vielä Kia Tanhuanpään nilkka muljahti pahasti sarjan avauspelissä, putosi 12 pelaajan rungistä kolme avainpelaajaa oitis pois.

– Nyt pitää edetä pienemmällä pelaajapakalla, toivottavasti epäonnikiintiö on nyt täynnä.

Naisten puolella päädyttiin viime keväänä sarjauudistukseen, kun joukkueita tursunnut alin liiton sarja eli kakkossarja jaettiin A- ja B-tasoihin. Visa jäi harmillisen niukasti yhden sarjapisteen päähän A-tason paikasta.

– A-tasolla pelit olisivat tasaisempia, nyt erot joukkueiden välillä B-tasolla saattavat olla suuria.

Alkusarjaa pelataan jouluun saakka, jolloin neljä parasta siirtyy pelaamaan ylempää jatkosarjaa, jonka parhaat saavat nousupaikan A-tasolle.

– Positiivista on, että naisissa ja tytöissä lentopallo on edelleen suosittua. Poikien ja miesten puolella suosion hiipumisilmiö on jyllännyt jo vuosia, katsastaa Paloniemi lajia vuosikymmenten tuomalla kokemuksella. Ari Paloniemi muun muassa toimi pitkään lentopalloliiton kenttäpäällikkönä.

Visan pelaajistoon jo mainittujen ohella kuuluvat: Tiia Suoniemi, Selma Sahila, Kami Koskinen, Roosa Laine, Essi Peltoniemi, Paula Kallonen, Sanna Peltomäki, Emmi Huovinen ja Moona Turunen. Paloniemen apuna valmentaa Juha Siltanen, huollosta vastaa Juha Suoniemi ja joukkueenjohtajan postia hoitaa Ari Wilen.