Jo lopettamassa ollut Tomi Rumpunen muutti mieltään ja siirtyi Lempo-Volleyhyn: ”Ei ole tarvinnut katua”

Lempo-Volleyn yleispelaaja, lyömässä oleva Tomi Rumpunen palkittiin kahdesti joukkueensa parhaana. Kuva: Antti Raunio

Tomi Rumpunen pelasi viime kaudella Mestaruusliigan runkosarjan voittaneen Hurrikaani-Loimaan avauskokoonpanossa. Tälle kaudelle ympyröiden muutos oli melko lailla totaalinen, kun Rumpunen vaihtoi sekä sarjatasoa että seuraa: pelipaidassa lukee Lempo-Volley ja tasona 1-sarja.

32-vuotias yleispelaaja on 1-sarjan mittapuulla megatähti. Tomi Rumpunen ehti ammattilaisuransa aikana kiertää maailmaa ja voittaa SM-kullan. Viime kauden lopulla alkoi kuitenkin kirkastua, että perhe-elämä ja liiga eivät enää sovi samaan yhtälöön.

– Aika pitkään vaati mietiskelyä jättää liigakentät. Vaihtoehdot olivat joko lähteä ulkomaille hakemaan jotain uutta ja siirtyminen työelämään.

– Vaihtoehto, jossa ovat liigan suuret pelimäärät, työnteko ja kaksi pientä lasta ei olisi onnistunut.

Alkuvuodesta ja kevään aikana Rumpusella vahvistui ajatus työelämään siirtymisestä. Ajatus oli etsiä työpaikkaa Turun ja Tampereen seudulta.

– Kävi hienosti, että sain melko nopeasti töitä Tampereelta, ja sitä kautta muutimme perheen kanssa Nokialle, Pirkanmaalle.

Niinpä oli aika jättää ammattilaiskentät taakse, ja aloittaa uusi sivu elämässä. Lentopallon pelaaminen oli yhä mielessä, mutta ei enää niin isona kuin ennen.

– Olin jo vähän päättänyt, että en pelaa vuoteen ollenkaan. Sitten soitti Lempo-Volleyn taustoissa mukana oleva vanha tuttu Sauli Silpo, että olen muuttanut tänne, ja houkutteli pelaamaan.

– Sauli puhui omasta kokemuksestaan, että entisessä LeKissä, uudessa Lempossa mennään työ ja perhe edellä. Kun juttelin manageri Juha Raunion kanssa, vakuutuin, että tätä kautta saan pehmeän laskun.

Alkukausi on sujunut Lempo-Volleylta positiivisesti: neljästä pelistä on lohjennut kolme voittoa. Rumpusen rooli on ollut iso niin pisteiden teossa kuin henkisellä puolella.

– Ei ole yhtään kaduttanut, että lähdin mukaan. Tarvittaessa voi olla poissa, ja sitten hallilla tehdään tosissaan. Meillä on todella potentiaalinen ryhmä koossa.

– Iso osa on päävalmentaja Esa Kunnari: tykkään hänen tavastaan valmentaa ja vetää treenejä. Meillä on hyvä sekoitus tulevaisuuden nimiä, kuten Kasper Pennanen, Eetu Rantanen ja Saku Tuomivaara, sekä sitten vanhempia äijiä.

Tomi Rumpunen pelaa jatkossa Lempo-paidassa. Kuva: Juha Raunio

Rumpunen on kiertänyt Euroopassa Ranskan, Saksan ja Romanian kautta. Silti kirkkaimmat muistot ovat Kokkolan Tiikereiden mestaruuskaudelta.

– Kokkolan vuosi oli hienoa aikaa lentopallon parissa. Ja päällimmäisenä mielessä on tietenkin se huuma kaupungilla ja mestaruus.

– Olen aina tykännyt matkustaa ja asua ulkomailla. Kulttuureihin tutustuminen oli hienoa, en vaihtaisi niitä kokemuksia pois mistään hinnasta.

Syyskauden mielenkiintoisimpia otteluita miesten 1-sarjassa on 16. marraskuuta, kun Lempo-Volley isännöit TuTo Volleyta. Silloin kohtaavat Rumpusen veljekset Tomi ja Ossi. Jo Mestaruusliigassa kaksikko otti usein yhteen, ja samat kohtaamiset jatkuvat nyt sarjaporrasta alempana.

– Se on meille syksyn isoimpia pelejä, TuTo tulee olemaan kärkiporukoita.

– Nuorempana Ossin kohtaamista odotti ja psyykkasimme toisiamme. Nykyään ne ovat pelejä muiden joukossa, olemme pelanneet niin paljon vastakkain vuosien saatossa.

KOLME NOPEAA TOMI RUMPUSELLE

Kovin pelikaverisi urasi varrella?

– Tähän täytyy vastata, että kanadalainen libero Blair Bann Dürenista.

Paras organisaatio, jossa olet ollut urallasi?

– Ulkomailla saksalainen Düren, Suomesta Kokkolan Tiikerit (pitkän miettimisen jälkeen).

Ikimuistoisin ottelu urallasi?

– Viimeinen ja ratkaiseva finaali Kokkolan mestaruuskaudella.