”Toivoinkin tällaista innovatiivista makujen yhdistelemistä”: Vuoden 2019 Lanttureseptikilpailun voittajaresepti – pähkinäinen suklaa-lanttukakku

 

Kakun rakenne on kisan tuomarina toimineen keittiömestari Arto Rastaan mukaan loistava.

Vesilahden lanttujaisten lanttureseptikilpailun voittajareseptin, pähkinäisen suklaa-lanttukakun teki Anne Kiuru Riihimäeltä.

Lanttujaisissa reseptikilpailun tuomarina toimi keittiömestari Arto Rastas. Hänestä voittajareseptissä on hienosti oivallettu uusi käyttötarkoitus lantulle.

– Lantun ominainen makeus on juurikin sopiva tukemaan voimakkaan suklaapitoisuuden omaavia suklaita, joista taas ominaisesti löytyy paljon karvautta.  Jotenkin toivoinkin tällaista innovatiivista makujen yhdistelemistä.

Lanttujaisten reseptikilpailun voitti Anne Kiuru Riihimäeltä.

Rastaan mukaan voittoresepti on loistava esimerkki, kuinka rajoja voi rikkoa.

– Nykypäivän kokkailulle onkin hyvin tyypillistä, että ns. suolaisiksi miellettyjä raaka-aineita käytetään jälkiruuissa. Lanttu ja suklaa eivät ole klassikkoyhdistelmä, mutta sitä se totta vie voisi olla.

– Kakun rakenne näyttää kerrassaan loistavalta, mehukkaalta. Heti tulee mieleen, että tuota pitäisi päästä maistamaan, Rastas hehkuttaa.

 

Pähkinäinen suklaa-lanttukakku

3                    munaa

3 dl                sokeria

4,75 dl            karkeita vehnäjauhoja

1,5 tl              leivinjauhetta

1,5 tl              soodaa

0,25 tl            suolaa

2 tl                 vaniljasokeria

80 g               reilun kaupan tummaa suklaata (72 %) rouhittuna

1,5 dl             hasselpähkinärouhetta

150 g              créme fraichea (18 %)

1 dl                rypsiöljyä

100 g (3 dl)     lanttua karkeana raasteena

 

Vuokaan (1,8 l)

nokare pehmeää voita

mannaryynejä

 

Voitele vuoka ja jauhota mannaryyneillä.

Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda, suola, vaniljasokeri, suklaa sekä pähkinärouhe. Sekoita.

Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää puolet jauhoseoksesta joukkoon. Kääntele sekaisin.

Lisää ranskankerma sekä öljy ohuena nauhana joukkoon kevyesti sekoittaen.

Lisää loput jauhoseoksesta. Kääntele sekaisin.

Lisää lopuksi lantturaaste. Sekoita kevyesti joukkoon.

Kaada vuokaan, paista noin 1 tunti 170 asteessa uunin alatasolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?