Lempäälän Manttaalitalo pääosassa: Tarinakahvilassa kohdataan muistoja Mantulta

 

Lempäälän Manttaalitalosta on moneksi. Siitä otetaan selkoa tarinakahvilassa, joka järjestetään Manttaalitalolla torstai-iltana 14. marraskuuta. Kuva: Vapriikin valokuva-arkistosta.

Suojeluskuntatalo, armeijan koulutuskeskus, koulu, Maataloustuottajien isännöimä yhdistystalo, juhla- ja tanssipaikka… Manttaalitalolla on värikäs historia.

Mantulle voi torstai-iltana 14. marraskuuta saapua verestämään muistojaan ja kuulemaan tarinoita aikojen takaa. Tapahtuma on maksuton ja kahvitkin ilmaiset.

Lempäälän Manttaalitalo on toiminut mm. suojeluskuntatalona, armeijan koulutuskeskuksena, kouluna MTK:n ydistruystalona, juhla- ja tanssipaikana… Kuva: Vapriikin valokuva-arkisto.

Tarinakahviloiden ajatuksena on koota muistelijoita yhteen jakamaan tarinoita valituista teemoista ja paikoista. Arkisetkin muistot voivat nostaa esille merkittäviä asioita menneestä. Tarinat tallennetaan Lempäälän kunnan arkistoon sekä Pirkanmaan maakuntamuseon Siiri-tietojärjestelmään, jotta ne ovat kerrottavissa myös tuleville sukupolville.

Kutsu pullakahveille ja jakamaan muistonsa Manttaalitalon vaiheista koskee kaikkia, sillä jokaisen tarina voi olla tärkeä osa Manttaalitalon historiaa.

Tarinakahvilaa ovat järjestämässä Pirkan opisto, Lempäälän kunnan kulttuuripalvelut, Pirkanmaan maakuntamuseo, Lempäälä-seura ry Maataloustuottajain Lempäälän yhdistys MTK-Lempäälä ry ja Lempäälän-Vesilahden Sanomat. Tarinakahvila on osa Pirkanmaan maakuntamuseon seutumuseomallin kehittämishanketta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?