Länsilinjat palkkaa ensi vuonna 50 uutta kuljettajaa: Suuri osa kuljettajista ilmaisen koulutuksen kautta – haku käynnissä nyt

Länsilinjat hakee 50 uutta kuljettajaa nykyisten 250 kuljettajan joukkoonsa. Kuva: Erkki Koivisto

Tamperelainen liikennöitsijä Länsilinjat Oy palkkaa ensi vuonna 50 uutta linja-autonkuljettajaa. Lähinnä kaupunkiliikenteeseen lisää kuljettajia tarvitseva Länsilinjat palkkaa merkittävän osan uusista kuljettajista ilmaisen koulutuksen kautta.

Tammikuussa alkava koulutus on kaksivaiheinen: ensin kuljettajaksi haluavat opiskelevat virallisen ammattipätevyyden ja sen jälkeen ammatillisen tutkinnon. Ammattipätevyys opiskellaan TAKK:ssa eli Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa. Kuuden kuukauden kurssi sisältää tarvittavien ajokorttien suorittamisen, asiakaspalvelua ja rahastusta sekä parin kuukauden työssäoppimisjakson. Työssäoppimisjakson jälkeen opiskelija työllistyy oppisopimuksella Länsilinjoille ja suorittaa vuoden aikana työn ohessa ammatillisen tutkinnon.

Ensimmäinen kurssi pidetään TAKK:ssa 7.1.–26.6. Opiskelijalta edellytetään vähintään 21 vuoden ikää, B-ajokorttia, tehtävään riittävää terveyttä ja asiakaspalveluun tarvittavaa suomen kielen taitoa. Koulutukseen toivotaan eri-ikäisiä miehiä ja naisia, ammatinvaihtajia ja nuoria, maahanmuuttajia ja työttömyysuhan alla olevia eli monenlaisia hakijoita.

Haku kurssille on jo alkanut TAKK:n verkkosivuilla ja se päättyy 8. joulukuuta. Rekrytoinnista nyt ja kevään myöhemmistä vastaavista koulutuksista saa lisätietoa ja niihin voi ilmoittautua myös Länsilinjojen verkkosivujen kautta.

Länsilinjat on tamperelainen, 80-vuotias perheyhtiö. Konsernin viime vuoden liikevaihto oli 29,1 miljoonaa euroa, josta liikennöinnin osuus oli 20,1 miljoonaa euroa.

Länsilinjojen yritystoiminnasta 80 prosenttia on kaupunkien sopimusliikennettä, johon sisältyy joukkoliikenneviranomaisten kilpailuttama liikenne ja kuntien kilpailuttamat koululaiskuljetukset.

Suurin asiakas on Tampereen seudun joukkoliikenne. Tällä hetkellä talossa on 250 kuljettajaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?