LeKin peli Rautaliigassa paranee

kuva: Elina Kuivalainen
Tommi Välimaan saldo oli seitsemän tehopinnaa, kun LeKi voitti kakkosdivarissa kaksi ottelua.

Jääkiekon kakkosdivarin sarjataulukko alkaa näyttää lempääläisittäin yhtäältä ennaltaodotettua ja toisaalta oikein mukavaa näkymää. Lempäälän Kisa avasi kauden hiukan takellellen, mutta on syksyn pimetessä saanut juonen päästä kiinni. Viikonlopun kaksi voittoa ja kuusi bonuspistettä nostivat LeKin sarjakolmoseksi, mutta huomioitavaa on, että kaksi edellä olevaa joukkuetta ovat samoissa pisteissä kuin LeKi.

Teräksisen LeKin jyräämäksi Rautaliigassa jäi ensiksi Koillis-Pirkan Kiekko Mänttä-Vilppulasta lukemin 10–5 ja heti perään Kangasalan Kisa-Eagles lukemin 9–5. Kangasala oli sarjajohtaja ennen LeKin kohtaamista, nyt Kisa-Eagles on neljäntenä, mutta vain kaksi pistettä kärkitrion takana.

Kotiottelussa KPK:ta vastaan pelin ohjakset olivat liki sataprosenttisesti lempääläisten näpeissä, mutta pienet lipsahdukset tuottivat mänttäläisille ylivoimahyökkäyksiä, joista KPK rankaisi hyvällä teholla. Ottelun lopussa KPK pelasi uhkarohkeaa taktiikkaa ja otti usean kerran molarinsa veräjältä pois. Näistä tempuista LeKi rankaisi vastustajaansa kolmesti iskemällä laatan tyhjään maaliin.

Pisteitä teki laaja sakki lempääläisiä. Mestiksessä ja Liigassa komean uran pelannut Tommi Välimaa muistetaan niiden sarjojen duunaripelaajana, hyvänä alivoimamiehenä ja tinkimättömänä taistelijana. Sitä samaa kuljulainen 35-vuotias Välimaa on edelleen Rautaliigassakin, mutta myös pinnojen teko onnistuu. Viikonlopun saldo oli kaksi maalia ja viisi syöttöä.

– Pikkuhiljaa oma pelimme on parantunut, mutta tekemistä etenkin koko joukkueen puolustuspelaamisessa on vielä paljon. Onhan tässä sarjassa tilaa totta kai enemmän kuin vaikka Mestiksessä eli syöttämiselle on hiukan enemmän aikaa ja saumaa, tuumasi kangasalalaisjuurinen Tommi Välimaa.

– Hauskaahan oli entisessä kotihallissa kieltämättä pelata, mutta lähdin Kangasalta jo A-juniorina Ilvekseen eli aikaa on kulunut, kun täällä vaikutin, sanoo Välimaa, jonka kiekkoura urkeni Ilvekseen, Forssan Palloseuraan, KooVeeseen, Kärppiin ja LeKiin.

Jimi Palanto ja Jesse Hurme jakavat koko sarjan pistepörssin kakkospaikkaa 24 tehotikillä. Viikonlopun onnistujia olivat myös jenkkipakki Brayden Smith sekä hyökkääjät Teemu Koski ja Joni Kuivila. Santeri Arousvaa voi tituleerata Rautaliigan parhaaksi puolustajaksi, viikonlopun saldo oli maali ja neljä syöttöpistettä.

 

Lue myös:

LeKi uudelleen Kiekko-Ahmoja parempi