35-vuotias liikuntalaji saa oman museon: Lempäälän Ideaparkiin avataan maailman ensimmäinen salibandymuseo

Kuva: Antti Raunio/LVS-arkisto

Lempäälän Ideaparkin kauppakeskukseen perustetaan maailman ensimmäinen salibandymuseo. Suunnitelmien mukaan kiinteän näyttelytilan avajaisia juhlitaan alkuvuodesta 2020.

Museo tulee nostamaan esiin salibandyn ja sählyn harrastamiseen liittyviä arvokkaita muistoja, tapahtumia ja ilmiöitä.

– Salibandy lajina ei ole enää aivan juniori‐iässä, koska lajihistoriaa Suomesta löytyy jo liki 35 vuotta. Tuona aikana salibandy on kehittynyt yhdeksi harrastetuimmista liikuntalajeista Suomessa. Salibandyn tarina on suomalaista urheiluhistoriaa. Salibandy‐museo haluaa kerätä ja saattaa koko kansan nähtäville salibandyn upean kehitystarinan suomalaisessa yhteiskunnassa. Tähän tarkoitusperään maailman ensimmäisen salibandymuseon sijoittaminen juuri Lempäälän Ideaparkiin on täydellinen ratkaisu, toteaa Salibandymuseon puheenjohtaja Jari Kinnunen.

Myös Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainiola näkee museon tuovan lisäarvoa Ideaparkin monipuoliseen tarjontaan.

– Salibandy on yksi Ideapark Sportin suosituimmista lajeista, ja alueella käy vuosittain lähes puoli miljoonaa lajiharrastajaa sekä muita urheilusta kiinnostuneita asiakkaita. Salibandy on koko kansan laji, ja sitä on myös Ideapark, Vainiola iloitsee.

Suomen Salibandymuseo ry on perustettu kesällä ja yhdistysrekisteriin museo rekisteröitiin 18. syyskuuta 2019.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sählyn ja salibandyn pelaamista, kunnioittaa ja vaalia sählyn ja salibandyn harrastamisen perinteitä, kerätä, arkistoida ja esitellä sählyn ja salibandyn historiaan ja kehitykseen liittyviä materiaaleja.

Salibandymuseo ottaa vastaan salibandyn historiaan ja kehitykseen liittyvää esineistöä ja muuta materiaalia.

 

 

Lue myös:

LeKi laajentaa salibandy-toimintaansa tukikohtanaan Ideapark

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?