Kohmeinen Lempo voittoon pitkän kaavan mukaan

Kuva: Antti Raunio
Lempon passari Matti Toivola piti joukkueen henkeä hienosti yllä, kun lempääläiset voittivat vaikeiden vaiheiden jälkeen Kuortaneen nuorisomaajoukkueen erin 3 – 2.

– Kaunista peli ei kaiken aikaa ollut, tämä oli sellainen perinteinen työvoitto, maiskutteli lempääläisen Lempo-Volleyn lentopallon ykkössarjajoukkueen pohjanmaalaisjuurinen päävalmentaja Esa Kunnari Kuortaneella pelatun ottelun jälkeen. Lempo voitti kärkitaistelussa Kuortaneen Urheiluopistolle kootun U19-maajoukkueen erin 3–2 (25–22, 25–18, 27–29, 18–25, 15–11).

Lempon pelaajien pelinjälkeiskommentit kuvaavat joukkueen pelin kohmeisuutta.

– Oli vaikea ja aika vaisu peli meiltä, tuhahti keskipelaaja Tatu Härkönen, joka kunnostautui eritoten syöttönurkkauksessa.

– Hirmu hankala treeniviikko takana. Harjoituksissa en saanut itsestäni mitään irti, onneksi tänään meni hiukan paremmin, tiivisti libero Jyri Niemi tuntemuksiaan.

Yleensä vanha sanonta – pelaat siten, miten harjoittelet – osuu hyvin kohdilleen, kuten nytkin. Lempon harjoitukset pyörivät menneellä viikolla aivan normitahdilla ja pelaajavolyymilla, mutta pikimusta marraskuun loppu jotenkin lässähdytti tekemistä etenkin henkisellä puolella. Siihen nähden maratonpelin voitto ja kaksi lisäpistettä sekä ainakin hetkeksi lunastettu sarjan kärkipaikka tyydytti lempolaisia.

Puhdas 3–0-voittokin oli hiuskarvan varassa, kuin kolmannessa erässä Lempo kiri pieneltä takamatkalta ottelupalloon, jota syötti kokenut Tomi Rumpunen. Vastaanotto lipsahti liki seinälle, mutta sinnikkäät nuoret kuortanelaiset nopsilla jaloillaan uhrautuivat pallon peliin. Jatkohyökkäyksestäkään ei palloa saatu parkettiin polkaistua, vaan Kuortane käänsi tiukan rallin nimiinsä ja sai siitä sellaisen lisäbuustin, joka vei pelin viidenteen erään.

– Toveittain ja varsinkin neljännessä erässä, Kuortane esitti tähän sarjaan aivan huikeaa pelaamista. Hiukan sitten viidennessä erässä heidän virhemääränsä kasvoi ja saimme omaa peliämme parsittua paremmin kokoon, ymppäsi Esa Kunnari peliä yhteen.

Kuortanen nuorista pelaajista kannattaa lentopalloa seuraavan yleisön laittaa ainakin seuraavat nimet muistiin: Veeti Nikkinen (210 cm), Sebastian Hernandes, Matias Tihumäki ja Roope Keskinen. Heistä kuullaan ykkössarjaa kirkkaammissa kehissä vielä paljon.

Lempo pelaa kotiareenallaan sunnuntaina 8. joulukuuta, jolloin vastaan asettuu VaLePan kakkosjoukkueen nuoret leijonat.

LUE MYÖS:

Lempo juhli kärkipelin voittoa