Iloa saa auran jättämistä lumimöykyistäkin

Auran jättämistä lumikokkareista voi tehdä lumilyhtyjä, Jorma Hautala vinkkaa. Kuva: Jorma Hautala

Vaikka aura heittää tien tukkeeksi lumipalteen ja isoja lumimöykkyjä, ei kannata harmitella. Lempääläinen Jorma Hautala muistuttaa, että auraaja tekee hyvää työtä auraamalla päätien kulkukelpoiseksi, ja antaa vinkin talviseen tunnelmanluontiin.

– Pallo on helppo kolata pois. Mutta jos mahdollista, jätä isot möykyt siihen tai siirrä ne kokonaisina vähän sivuun niin, että mahdut kulkemaan. Kaiverra niiden sisään kolot. Laita koloihin kynttilä, niin sinulla on valmiina auran vapaasti muotoillut kauniit lumilyhdyt.

– Sitten vaan odottamaan uutta lumisadetta ja aurausta toivoen omalle kohdalle oikein isoja ja komeita möykkyjä, ellei suorastaan lohkareita, Hautala sanoo.