LeKin kiekkosakkiin tuttu vahvistus

Äreänä maalinsylkijänä tunnettu 23-vuotias Lempäälän Kisan koulima hyökkääjä Alex Hukki palaa jääkiekkoilullisille kotikonnuilleen. Kakkosdivarissa kärkipaikkoja hamuava LeKi saa Hukista rautaisen pistelingon, jolta odotetaan huipputehoja Rautaliigassa.

– Hyökkäyspäässä hänen vahvuuksiaan ovat laukaus, luistelu ja kiekonhallinta. Pelatessaan LeKissä A-junnujen Mestistä, Alex kokosi kahdella kaudella liki 70 tehopistettä. Viime kaudella hän pelasi nelisenkymmentä Mestis-peliä KooVeessa eli meriiteiltään kova kaveri saatiin, iloitsi LeKin valmentaja Nils Hagman, jolle Hukki on jo A-nuorten ajalta tuttu luottomies.

Kautensa Hukki aloitti Suomi-sarjan Nokian Pyryssä, missä 21 otteluun summautui 15 tehomerkintää. Mestis-kausi KooVeessa viime sesongilla tuotti saldon: 41 ottelua, kuusi maalia ja 12 syöttöä.

Tuleeko joukkueeseen muita vahvistuksia kuin Hukki tammikuun aikana?

– Joukkueen runko on kasassa, mutta helmikuun 15. päivään saakka voi joukkuetta halutessaan vahvistaa. Muutamia pelaajia tutkaillaan, mutta tällä hetkellä muuta mainittavaa ei ole kuin Alexin siirto, vastaa Nils Hagman.

LeKi vietti joulun sarjakolmosena, viisi pistettä perässä sarjakärki Uplakersin perässä, mutta ottelun vähemmän pelanneena. LeKi pelaa 11. tammikuuta seuraavan kotipelinsä juuri Uplakersia vastaan. Joukkueen kokenein pelaaja hyökkääjä Tommi Välimaa on potenut polvivaivaa, joten hänen pelikuntonsa Uplakers-ottelussa on kysymysmerkki.

LUE MYÖS

Rautaliigassa neljän kärki erottumassa – LeKi mukana kärkikahinoissa

Kommentti: Joona Luodon siirto AHL:ään oli viisas veto – mutta onko lempääläisestä kevään jokerikortiksi Winnipegissä?