Hävikkiruokailu laajenee – yhteisöllinen ruokahetki jatkossa kahdesti viikossa, mutta poikkeuksiakin aikatauluun jo nyt tiedossa

Le Hung Cuong mittaa, että Himmin valmistuskeittiöstä tuodun ylijäämäruuan lämpötila on säilynyt tarjoilukelpoisena. Kuva: Erkki Koivisto

Lempoisten seurakuntatalossa (Kirkkopolku 6–8) pääsee tiistaista 21. tammikuuta alkaen jälleen osallistumaan hävikkiruokailuun.
Lempäälän kunnan ja Lempäälän ev.-lut. seurakunnan yhdessä järjestämä hävikkiruokailu jatkuu myös tänä vuonna.Yhteisöllisen ruokahetken lounastarpeet ovat valmistuskeittiöiden ylijäämäruokaa. Se kuljetetaan lähikouluilta ja terveyskeskuksen henkilöstöravintolasta seurakuntataloon tarjoiltavaksi kello 13.00–14.00
Tähän saakka ruokailuhetki on ollut kerran viikossa keskiviikkoisin. Jatkossa kaikille kuntalaisille avoin yhteisöllinen lounas järjestetään sekä tiistaisin että keskiviikkoisin samaan kellonaikaan.
Ruokailun hinta on kaksi euroa. Lapsille ateriointi on ilmainen. Ruokaa ei voi ostaa mukaan.
Lounaasta perittävällä kahden euron maksulla seurakunta hankkii lisukkeita, kuten leipää, leikkeleitä sekä kahvia ja kahvileipää.

Lempäälän kunnan ruokapalvelupäällikkö Liisa Ceylanin mukaan ajoittain on poikkeuspäiviä, jolloin ruokahetkeä ei järjestetä.
– Mutta siitä löytyy tietoa seurakuntatalolta ja heidän nettisivuiltaan.
Nyt on jo seurakunnan tiedottaja Marita Miettisen mukaan tiedossa, että ruokahetkeä ei voida järjestää 22. ja 29. tammikuuta, 4. ja 25. helmikuuta sekä 14. ja 28. huhtikuuta.

Kunta ja seurakunta ovat järjestäneet ylijäämäruokailua vuosina 2018–2019. Toiminta oli tauolla syksyn 2019 ajan.
Ruokailijoita on ollut parhaimmillaan noin 50. Kävijät ovat kaikenikäisiä ja eri elämäntilanteessa olevia kuntalaisia, kuten eläkeläisiä, lapsiperheitä, työssäkäyviä, työttömiä ja opiskelijoita.
Yhteisöllisen ruokahetken kalenteri on verkossa seurakunnan nettisivujen tapahtumakalenterissa.
Ruokalista on osoitteessa https://www.lempaala.fi/lempaala-tietoa/organisaatio/ruokapalvelu/paivakoti-ja-kouluruokailu/

Työvalmentaja Pia Päivinen asettelee Lempoisten seurakuntatalon salissa tykötarpeita valmiiksi kohta alkavaa ruokahetkeä varten. Kuva: Erkki Koivisto