Lempo joutui pudotuspeliavauksessa äärimmäisen tiukoille – kotitaika lopulta piti

Kuva: Marko Panu
Matti Toivola, Kasper Pennanen ja Jyri Niemi tuulettavat, kun Lempo-Volley nappasi niukan 3–2-voiton pudotuspeliavauksessaan.
Kuva: Marko Panu
Henri Laine tinttasi Lempon kolme viimeisintä ja ratkaisevaa pistettä pelin jännittävässä 5. erässä.
Kuva: Marko Panu
Lempon torjunta pitää. Matti Toivola ja Teemu Koivunen pysäyttävät KaVen Henri Piiparin iskun.

Lentopallon tämänvuotista ykkössarjaa on kommentoitu pitkin kautta äärimmäisen tasaiseksi. Kun pudotuspelien ensimmäinen pelikierros on takana, voi tasaisuusväitteelle nyökätä vahvasti. Yllätyksiä nähtiin ainakin kahdessa neljännesvälierien otteluparissa ja yksi sellainen oli myös Lempäälässä lähellä.

Runkosarjan ykkönen Lempo-Volley joutui äärimmäisen tiukoille sarjakahdeksikkoa Karhulan Veikkoja vastaan. Hyvin pelin aloittanut Lempo romahti kolmannessa ja neljännessä erässä, mutta kokosi itsensä hienosti viidenteen erään. Lopputulos Lempon eduksi oli 3–2 (25–18, 25–17, 19–25, 15–25, 15–13). Otteluparista jatkoon pääsee kahdella voitolla, seuraava otatus pelataan Karhulassa lauantaina 14. maaliskuuta ja mahdollinen kolmas Lempäälässä sunnuntaina 15. maaliskuuta.

– Meillä oli edellinen tiukka ottelu tammikuun lopussa eli pelituntuman löytymisestä olin etukäteen hiukan huolissani. Alussa oma peli kulki kuitenkin mainiosti, mutta pitkän tauon jälkeen vastustaja paransi syöttämistään oleellisesti ja pelasi muutenkin hyvin. Henkinen kanttimme onneksi kesti lopussa, näissä peleissä lasketaan vain tulosta eli voittoja, alleviivasi Lempo-valmentaja Esa Kunnari.

Kaksi ensimmäistä erää Lempo istui kuskin pukilla vankasti. Oma syöttö teki tuhoja ja hyökkäyspelissäkin hakkuri Henri Laine ja yleispelaajat Tomi Rumpunen ja Kasper Pennanen tekivät loistojälkeä. Kolmannen erän alussa Laine hiukan hyytyi ja hänet korvasi Anssi Vesanen.

– Henri sai paljon passeja ja hiukan taisi alkaa hyppiminen painaa jaloissa. Huilin jälkeen hän tuli taas terävästi takaisin, sanoi Kunnari kiittäen Laineen viidennen erän lopun loistoratkaisuja. Laine teki Lempon kolme viimeisintä pistettä.

– Hieno peli ja hieno tunnelma oli hallissa. Saimme suunnitelmamme mukaisesti rassattua Lempon vastaanottoa, mutta ihan voittoon saakka se ei vielä riittänyt, kommentoi loistopelin pelannut nelikymppinen passari Matti Palonen KaVesta.

Hakkarissa oli paikan päällä 221 katsojaa, jotka elivät taitavan rumpalin ryydittämänä hienosti pelissä mukana. Lempo ei ole hävinnyt Hakkarissa tällä kaudella peliäkään, kotiareena on ollut tuoreelle seuralle vankka apu ja voimavara.

– Nyt lähdemme hyvän treeniviikon myötä Karhulaan. On useampikin asia, joita voimme omassa tekemisessämme parantaa, tiivisti Esa Kunnari mietoksensa.

Lempon kakkosjoukkue aloittaa kakkossarjassa omat pudotuspelinsä lauantaina 14. maaliskuuta Oulussa, kun vastaan saapuu pohjoisesta Oulun Kisko. Jatkoon pääsee kahdella voitolla, joten Lempo/2:sen kohtalo ratkeaa sunnuntaina 15. maaliskuuta Hakkarissa. Jos voitot ovat tasan, pelataan Lempäälässä niin sanottu kultainen erä.

Lue lisää:

Lempo-Volleyn varakapteeni aloitti lentopallon vasta lukio-opettajan pyynnöstä: Ura vei liigaan asti, nyt Teemu Koivunen lähtee ilman paineita hakemaan 1-sarjan finaalipaikkaa