Lentopallon pudotuspeliottelut Lempäälässä peruttu viikonlopulta – myös jääkiekon Rautaliigan finaalit peruttu

Lentopallon 1-sarja on Lempo-Volleyn osalta tauolla ainakin 18.3. asti. Kuva: Marko Panu

Tulevana viikonloppuna Lempäälässä ei pelata lentopallon miesten pudotuspeliotteluita, kuten ei pelata lentopalloa missään muuallakaan Suomessa.

Suomen lentopalloliitto on päättänyt pysäyttää lentopallon kaiken sarjatoiminnan toistaiseksi koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lentopalloliiton hallitus kokoontuu ensi viikon keskiviikkona 18.3., jolloin se päättää jatkotoimenpiteistä.

Se tarkoittaa, että sunnuntaina pelattava miesten 2-sarjan pudotuspeliottelu Lempo-Volley 2 – Oulun Kisko perutaan. Myös lauantaina pelattava 1-sarjan pudotuspeliottelu Karhulan Veikot – Lempo-Volley perutaan, eikä näin ollen mahdollista sunnuntain kolmatta peliä Hakkarin liikuntahallissa varmuudella pelata.

Myös maan pääsarjat ja junioreiden sarjat on keskeytetty toistaiseksi. Liiton päätös koskee kaikkia sarjatasoja aikuisista nuoriin ja masters-sarjojen otteluita ja muita lentopalloturnauksia. Ensi viikon keskiviikon jälkeen tilanne loppukauden osalta selkiytynee.

– Teemme parhaamme sen eteen, että uusia ihmisiä ei sairastu koronavirukseen, Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi sanoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Lauantaina piti pelata Lempäälän jäähallissa Kakkosdivarin eli Rautaliigan toinen finaali Lempäälän Kisan ja Kisa-Eaglesin välillä. Finaalisarja kuitenkin peruttiin Jääkiekkoliiton määräyksestä.

Samalla LeKi kausi päättyi. Lentopallossa virallista päätöstä kausien kesken lopettamisesta ei ole tehty, mutta sama päätös lienee lähellä myös lentopallossa.

– Jääkiekkoliiton hallitus on tänään päättänyt, että kaikkien Jääkiekkoliiton alaisten sarjojen sarjatoiminta päättyy tältä kaudelta. Päätös astuu voimaan välittömästi. Tämä tarkoittaa, että jäljellä olevat pelit perutaan kaikilla sarjatasoilla. Päätöksen vaikutuksista kauden 2019–20 sijoituksiin ja kauden 2020–21 sarjapaikkoihin tiedotetaan kootusti kevään aikana. Liiga ilmoittaa omalta osaltaan toimenpiteistä Liigaa koskien, Jääkiekkoliitto tiedottaa verkkosivuillaan.

Edit. 12.3. klo 21.41. Lisätty tieto jääkiekon finaalien perumisesta.