Uusia soutuvenepaikkoja Lempoisten uimalaan

Soutuvenealuetta uimalassa laajennetaan niin, että uusia paikkoja tulee parisenkymmentä.
Kuva: Katariina Rannaste

Lempoisten uimalaan tehdään uusia soutuvenepaikkoja. Kunnan ja Lempäälän-Vesilahden Pursiseura ry:n tekemän vuokrasopimuksen mukaan alueelle sijoitetaan kaikkiaan noin 40 venepaikkaa. Vanhalla alueella on noin 24 paikkaa, ja uudelle alueelle sijoitettaisiin parikymmentä paikkaa.

– Soutuvenealuetta uimalassa laajennetaan. Seuralla oli uimalassa aiemmin moottorivenepaikkoja, mutta se oli moottoriveneilijöille hieman hankala paikka rannan mataluuden vuoksi, kertoo satamapäällikkö Tuomas Putkisto Lempäälän-Vesilahden Pursiseurasta.

Alueelle ei rakenneta laitureita, ja venepaikat tulevat maapenkalle. Rannan risukkoa aiotaan raivata talkoilla.

Paikkoja vuokraa pursiseura. Tuomas Putkisto arvioi, että soutuvenepaikat tulevat jakoon huhtikuun puolessa välissä.

– Luulen, että vuokraajia löytyy, kun uimala on niin keskeisellä paikalla. Venepaikat ovat Lempäälässä olleet niillä rajoilla, että voidaanko kaikkia sijoittaa.

Pursiseuralla on myös Uittorannassa paikkoja soutuveneille, mutta ne ovat pitkälti varattuja. Uittorannassa aiotaan tehdä lähitulevaisuudessa remonttia.

– Uittorannassa venepaikat eivät lisäänny, vaan vanhinta laituria aiotaan korjata. Korjaustöitä oli tarkoitus tehdä jo tänä talvena, mutta se ei leudon sään takia onnistunut. Koetamme tänä vuonna tehdä pintaremonttia ja ensi talvena korjata, jos jäitä on, Putkisto sanoo.

 

Lue lisää:

 

Lempäälän liikuntapalvelut: Hyppytornia ei voida rakentaa Lastenkodin rannalle