Hakkarin ja Mäyriän frisbeegolfkentät laajentuvat

Lempäälän kunnan Sari Juuti (vas.), LemKi DG:n Antti Tuomi ja LeTon Jussi-Pekka Okero poseeraavat uusitun Hakkarin frisbeegolfkentän päätöskorin eli numero 18:n vierellä. Kuva: Juha Raunio

Lempäälä saa kaksi ehostettua liikuntapaikkaa lisää, kun sekä Hakkarin että Mäyriän suositut frisbeegolfkentät laajentuvat. Hakkari laajenee 18-väyläiseksi entisen yhdeksän väylän asemesta ja Mäyriäkin saa kolme lisäväylää entisten yhdeksän lisäksi.

– Maasto- ja risuhommat ovat vielä hiukan kesken, mutta toukokuun aikana kaikki on kunnossa. Toki väylät ovat jo nyt heittokunnossa, vakuuttavat kenttien valmistamisen talkootöinä tehneiden LemKi Disc Golfin edustaja Antti Tuomi ja Lempäälän Toivojen Jussi-Pekka Okero.

Kenttien uudistaminen on tapahtunut kolmikantayhteistyönä, sillä muun muassa korien hankkimisen on kustantanut Lempäälän kunta, työn tekevät seura-aktiivit ja muuta materiaalia, muun muassa puutavaraa, ovat lahjoittaneet lempääläiset yritykset.

– Saimme parannettua Lempäälään  hyvän yhteistyön voimin erinomaiset matalan kynnyksen liikuntapaikat. Frisbeegolf kasvattaa suosiotaan, ja radoille voi tulla harrastamaan kuka vain nuoresta senioriin, kertoo ehostushankkeen kulkuun tyytyväinen Lempäälän kunnan palvelupäällikkö Sari Juuti.

Sekä Hakkarin että Mäyriän uusitut väylät on suunniteltu ja rakennettu luonto huomioiden kunnan ympäristöpuolen avustuksella.

Frisbeegolfin harrastajamäärät niin Lempäälässä kuin valtakunnallisestikin ovat kovassa kasvussa. Osa heittelee kiekkoja huvikseen, osa totisemmin kilpailuihin tähdäten. Lempäälässä LemKi DG:n noin nelisenkymmentä aktiivijäsentä suhtautuu lajiin kilpailuhenkisemmin kuin LeTon väki.

– LeTolla on kolme kilpailulisessinsä lunastanutta harrastajaa. Meidän toimintamme on enemmän leppoisensorttista viskontaa, sanoo Okero.

Frisbeegolfissa käydään kahden tason kisoja eli amatöörikilpailuja ja pro tour -kisoja, joissa on rahapalkintoja.

– Hakkarissa voi jatkossa pitää amatöörikisoja. Lähin pro tour -tason kenttä on Tampereella Alasenjärvellä. Näkisin lajin ennen muuta sellaisena, että aloituskynnys on matala ja radan kiertäminen parhaimmillaan mukava sosiaalinen ulkoilutapahtuma, Antti Tuomi valaisee.

Frisbeegolf on ympärivuotinen laji. Lempäälän Toivot on pitänyt Mäyriässä talvikisoja. Hakkarin väylät sen sijaan ovat talvisin kiinni, johtuen siitä, että pururadoilla on silloin ladut.

– Mäyriän talvikisatapahtumamme oli yllättävän suosittu. Mukana oli kolmisenkymmentä heittäjää, kertoo Okero.

Hakkarin väylille pääsee kätevästi Hakkarin jäähallin parkkipaikalta. Väylä numero yksi löytyy parkkiksen pohjoispäästä, missä sijaitsee myös alueen opastaulu. Kunnalliset liikuntapaikat ovat käyttökiellossa toistaiseksi koronaepidemian takia.

– Muistetaan toki samat rajoitussäännöt, kun rajoitukset josssain kohtaa puretaan eli turvavälit tulee olla, käytetään omaa kiekkoa ja liikkeelle lähdetään parin hengen porukoilla, muistuttaa Sari Juuti.

Lajiaktiivit surevat harrastuspaikoilla tapahtuvaa ilkivaltaa. Eritoten Hakkarissa, mutta myös kunnan kolmannella kentällä Kuljun Tutkatalolla paikkojen hajoittamista tapahtuu liian paljon.

– Seurat pitävät suorituspaikkoja yllä pienillä resursseillaan, joten ilkivalta totta kai harmittaa. Koreja on rikottu ja kiskottu irti, väyläopasteita hajotettu ja alueita roskattu. Vetoankin kaikkiin yhteisvastuullisesti, että puitteet saisivat olla rauhassa, pyytää Antti Tuomi ja saa sekä Juutin että Okeron nyökkäykset tuekseen.

Kunhan koronaepidemian rajoitteet alkavat purkautua, suunnitellaan Hakkariin koko perheen avajaistapahtumaa. Sen aika on joskus myöhemmin kesällä tai syksyllä.

– Korit ovat paikallaan, joten tervetuloa tänne vain heittelemään, lähettävät frisbeegolf-terveiset Sari Juuti, Antti Tuomi ja Jussi-Pekka Okero.