Keksi Lempäälälle nimikkokukka – Osallistu kilpailuun!

Lempäälä on kuin… päivänkakkara? Kuva: Katariina Rannaste

Suomen luonto on täynnä kukkaloistoa, mutta tuoko joku kukka sinulle erityisesti mieleen Lempäälän? Kuvaako Lempäälää parhaiten radan ja teiden pientareilla kasvava mäkitervakko tai jokin muinaistulokas, kuten peltolemmikki tai tummatulikukka, sillä asutettiinhan tämä seutu jo varhain? Vai ehkä sittenkin koiranputki? Sekin leviää ja hakee uutta kasvutilaa, ja on kukkaketona kaunis, vaikka puutarhassa kyllä riesa.

Suomen maakunnilla ja kunnilla on erilaisia nimikkoeläimiä ja -kasveja. Lempäälällä on entuudestaan kaksi omaa nimikkolajia, lehtopöllö ja metsälehmus, mutta nimikkokukkaa ei kunnalla vielä ole.

Kerro siis, mikä kukka mielestäsi sopisi Lempäälälle? Onko Lempäälän nimikkokukan oltava mielestäsi luonnonvarainen vai viljelty? Onko sitä kaunis katsella vai tuoko joku sen ominaisuus, väri, tuoksu tai kasvupaikka mieleen Lempäälän?

Jätä ehdotuksesi lyhyen perustelun kera sähköpostilla osoitteeseen ilmoitukset@lvs.fi tai LVS:n toimitukseen (Tampereentie 19) heinäkuun 31. päivään mennessä.

Ehdotuksista osuvimman valitsee raati, johon kuuluvat Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö, kirjailija ja paikallistuntija Ritva Mäkelä, perenna-asiantuntija Elisa Haikala Haikalan puutarhalta, Lempäälän nuorisoseuran puheenjohtaja Harri Toivola sekä Lempäälän-Vesilahden Sanomien päätoimittaja Kari Pusa.

Nimikkokukkaa ehdottaneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti Haikalan puutarhalle.

Valinta julkistetaan elokuussa ilmestyvässä LVS:n Hali-lehdessä.

 

Voisiko Lempäälän nimikkokukka olla pioni? Kerro meille ehdotuksesi. Kuva: Katariina Rannaste

 

Lue lisää:

Pörriäisille suristettavaa – Lempäälän kunnalle ensi kesäksi kaksi yksivuotista ja kuusi monivuotista niittykukka-aluetta