Erityisavustus: Paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille jaettiin korona-avustusta

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 9 412 049 euroa korona-avustuksina  liikunta- ja urheiluseuroille. Erityisavustukset on jaettu koronapandemiasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana tapahtuneiden toiminnan ja palveluiden saatavuuden häiriöiden takia. Avustusta saattoivat hakea toimintansa järjestämiseen tai toteuttamiseen, esimerkiksi etä- tai digivalmennukseen, paikalliset liikunta- ja urheiluseurat.

Avustuksilla tuetaan koronaviruspandemian vaikutuksista taloudellisesti kärsineitä liikunta- ja urheiluseuroja, kilpasarjoja ja lajiliittoja sekä liikunnan koulutuskeskuksia.

 

Liikunta- ja urheiluseuroille myönnettiin 3 904 000 euroa 577 hakijalle. Avustusta saa käyttää 1.3.–31.5.2020 syntyneisiin toteutuneisiin kustannuksiin, kuten toimitilojen vuokriin sekä henkilöstökuluihin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi valtionavustusta 63 hakijalle yhteensä 434 400 euroa. Lempääläläisseuroista avustusta saivat Lempäälän Kisa 1955 Jääkiekko ry 10 000 euroa ja Leki-futis Lempäälän Palloseura ry 5 800 euroa.

Kansallisten pääsarjojen organisoinnista vastaaville liigoille ja lajiliitoille myönnettiin yhteensä 2 383 280 euroa 12 hakijalle. Lajiliitot jakavat avustuksen edelleen täysimääräisesti liiga-, divisioona- ja pääsarjaseuroilleen. Avustusta myönnettiin urheilijoiden palkkoihin.

Valtakunnallisille liikunnan koulutuskeskuksille myönnettiin 1 471 000 euroa.

– Koronaviruspandemian vuoksi suomalaiset urheiluseurat ovat olleet ahtaalla. On tarpeellista tukea seuroja, jotta meillä jatkossakin Suomessa on elinvoimaiset liigat ja sarjat. Seurat auttavat omalta osaltaan lapsia ja nuoria liikkumaan. Tavoitteena on, että seurojen ja sarjojen toimintaedellytykset säilyvät koronapandemiasta johtuvista toimintaolosuhteiden muutoksista huolimatta, sanoo ministeri Hanna Kosonen (kesk.).

Paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen vaihtoehtoisiin tapoihin järjestää toimintaa ja palveluita koronapandemian aikana myönnettiin aluehallintovirastoille edelleen jaettavaksi yhteensä 1 653 769 euroa. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 316. Tukea myönnettiin 274 seuralle. Tukea haettiin erityisesti erilaisten digitaalisten verkkoalustojen, koulutusympäristöjen ja harjoitepankkien kehittämiseen ja hyödyntämiseen, valmentajien ja ohjaajien palkkakustannuksiin sekä laitehankintoihin.