Lempäälän ja Sääksmäen seurakunnat yhteistyökokeiluun: yhteinen talousjohtaja

Lempäälän ja Sääksmäen seurakunnat ovat sopineet yhteistyöstä ja -toiminnallisuudesta, jonka tarkoituksena on kehittää taloushallinnon toimintoja molempia seurakuntia hyödyttävällä tavalla.

Keskustelu taloushallinnon yhteistyöstä käynnistettiin Lempäälän ja Sääksmäen seurakuntien kesken, kun Lempäälän seurakunnan talousjohtaja irtisanoutui virastaan. Seurakunnilla on yhteistyöstä aikaisempaa kokemusta yhteisen kiinteistöpäällikön osalta.

Kokeilussa Lempäälä ja Sääksmäki perustaisivat yhteisen talousjohtajan viran. Kokeilu sisältää myös yhteisen kiinteistöpäällikön. Talousjohtajan yhteisvirka perustetaan, mikäli molemmissa seurakunnassa tehdään perustamispäätös. Lempäälän kirkkoneuvosto käsitteli viran täyttämistä tiistai-iltana 4. elokuuta.

Kyseessä on määräaikainen kokeilu, joka päättyy marraskuussa 2021.