Suunnistajalupaus Tessa Salmialle keskimatkan SM-hopeaa – Kisa oli vaativaa rinnesuunnistusta, ”Suurin haaste oli pitää jännitys kurissa”, Salmia kertoo

Tessa Salmia oikealla, vasemmalla Tampereen Pyrinnön Anni Haanpää. Kuva: Teppo Salmia

MS Parmaa edustava vesilahtelainen Tessa Salmia suunnisti 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa keskimatkan SM-hopealle 29.–30. elokuuta Korpilahdella järjestetyissä SM-kilpailuissa. Päijänteen rantamaastot tarjosivat kilpailijoille sekä fyysisiä että taidollisia haasteita, ja ennakkokaavailuissa odotettiin vaativaa rinnesuunnistusta.

Koronatilanteen vuoksi karsinta ja finaalit kilpailtiin yhden päivän sijasta poikkeuksellisesti peräkkäisinä päivinä.

Salmian viikonloppu oli kokonaisuutena onnistunut. Lauantain karsinnassa irtosi perussuorituksella oman karsintaryhmän voitto, joka takasi sunnuntain finaalin hyvän lähtöaseman. Finaali kilpailtiin Paljakon jylhän kalliomäen rinteillä. Maasto tarjosi kaikkea sitä mitä ennakkoon odotettiinkin, pienipiirteistä avokalliokumpareikkoa, vaativia jyrkännealueita, nopeaa avokalliota ja kivikkoisia alarinteitä.

– Suurin haaste oli pitää jännitys kurissa kisan aikana. Maasto ja rata oli taidollisesti vaikea ja jouduin jarruttelemaan vauhdin kanssa alkuradasta. Kultaankin oli saumat, mutta pari selkeää virhettä maksoi tällä kertaa sen. Hopeaan voi kuitenkin olla tyytyväinen, Salmia totesi kilpailun jälkeen.

Suunnistuksen SM-kisakausi jatkuu syys-lokakuussa tiiviinä. 12.–13. syyskuuta kilpaillaan pitkän matkan suomenmestaruuksista. Viikkoa myöhemmin kilpaillaan sprintin ja viestin suomenmestaruuksista ja sitä seuraavassa viikonlopussa yösuunnistuksen suomenmestaruuksista.

Salmia opiskelee kolmatta vuotta Tampereella Sammon keskuslukion urheilulinjalla. Lukion suorittaminen neljässä vuodessa mahdollistaa hänelle tavoitteellisen urheilemisen ja opiskelun yhdistämisen. Salmian valmentajana toimii suunnistusmaajoukkueen entinen päävalmentajana Juha Taini.

 

 

Lue myös:

Vesilahtelainen Tessa Salmia suunnisti nuorissa SM-hopealle