Kapteenien rahaston stipendit jaettiin Lempäälä-päivänä

Kapteenien rahasto on menestyneiden Suomen jääkiekkomaajoukkueiden kapteenien, Jenni Hiirikosken ja Marko Anttilan nimikkorahasto. Kuva: Erkki Koivisto

Kapteenien rahaston stipendin saavat Emmi Mäkinen, Topi Tikkanen ja Viljami Täppinen. Lempäälän kunnan perustama kapteenien rahasto toimii Suomen miesten ja naisten jääkiekkomaajoukkueiden kapteeneina toimineiden Marko Anttilan ja Jenni Hiirikosken nimikkorahastona.

Kapteenien rahaston kautta kunta tukee ja edistää lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja liikuntaa, erityisesti jääkiekkoharrastusta.

Vuoden 2020 stipendit on myönnetty hakuaikaan mennessä saapuneiden 17 hakemuksen pohjalta. Kapteenit Marko Anttila ja Jenni Hiirikoski valitsivat stipendin saajat. Valinnassa on arvioitu hakijan kuvaamaa innostusta harrastamaansa lajia kohtaan, motivaatiota kehittyä lajissa sekä stipendin käyttötarkoitusta.

Emmi Mäkinen harrastaa muodostelmaluistelua Tapparan Starblades-joukkueessa.

Ilveksen C-junioreissa SM-sarjaa jääkiekkoileva Topi Tikkanen on pelannut kiekkoa 4-vuotiaasta asti. Hän aloitti LeKi:n luistelukoulussa. Tikkasen tavoitteet ovat korkealla.

Jääkiekkoa LeKi:n vuonna 2008 syntyneiden poikien joukkueessa pelaavan Viljami Täppisen toiveena on tehdä jääkiekosta ammatti.