Onko koronatartuntojen kasvu taittumassa Lempäälässä? – Tartuntataudeista vastaava lääkäri toiveikkaana: ”Näyttää hieman siltä, että tartuntaketjut olisivat sammumassa”

Korona on jyllännyt Lempäälässä viime viikot. Marraskuun loppupuolella koronan sai yli 60 henkilöä. Tuoreimpien THL:n lukujen mukaan tautitapauksia on ollut Lempäälässä yhteensä 86 kappaletta pandemian aikana.

Lempäälän tartuntataudeista vastaava lääkäri Noomi Suuronen kertoo, että viimeaikaiset tapaukset ovat liittyneet paljolti aiemmin ilmi tulleisiin tartuntaketjuihin. Tartuntojen jäljitettävyyden kannalta tilanne on ollut hyvä.

– Nyt näyttää hieman siltä, että tartuntaketjut olisivat sammumassa, eikä uusia tapauksia olisi paljon odotettavissa. Uskon, että tilanne rauhoittuu. Uudet, tarkemmat ohjeistukset alkavat toivottavasti purra, Suuronen sanoo.

Vesilahdessa koronatapauksia on syksyn aikana ollut yhdeksän.

 

Pirkanmaalla todettiin viime viikolla yhteensä 192 uutta tartuntaa. Tällä hetkellä tartunnoista pääosa tulee Pirkanmaalta. Karanteenissa on ollut valmiiksi jo lähes kolmasosa sairastuneista.

Taysin mukaan tartuntoja tuli eniten omasta perhepiiristä. Perheisiin tartunnat ovat tulleet viime viikkojen tartunnanlähteistä, jotka olivat saman tyyppisiä kuin tälläkin viikolla.

Työpaikoilta tuli 20 tapausta kymmeneltä eri työpaikalta. Sukulaisten ja ystävien tapaamisista tuli 16 tapausta. Baareista saatiin 14 tartuntaa kolmesta eri ravintolasta. Hoito- tai hoivayksiköstä saatiin 11 tartuntaa, yksityisistä juhlista 7, vapaa-ajan harrastuksista kolme. Kouluista tartunnan sai kaksi. Ulkomailta tuli yksi tartunta. Loput ovat yksittäisiä lähteitä.

 

Lue myös:

Koronatartuntoja taas roimasti lisää Lempäälässä – ”Toivottavasti tilanne rajoitustoimien myötä rauhoittuu”

Lempäälän koronatilanne synkkenee: kahden viikon aikana 26 uutta tapausta –”Käyttäkää nyt, hyvät ihmiset, niitä maskeja”

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?