”Akuuttia vaaraa ei ole, ja vuoto on saatu loppumaan” – Kiillon tehtaalla vuoti muutamia tuhansia litroja vinyyliasetaattia

Pelastuslaitos eristi vuotoalueen 200 metrin etäisyydeltä ja katkaisi liikenteen Tampereentieltä. Alueen eristys purettiin kello 15.15 maissa.

Lempäälässä Kiillon kemiantehtaalla sattui torstaina kemikaalivuoto. Vinyyliasetaattia pääsi vuotamaan suoja-altaaseen ja siitä tehtaan ulkopuolelle.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen apulaispalopäällikkö Ville Naskalin mukaan syttymisvaarallista ainetta vuoti suoja-altaaseen muutamia tuhansia litroja ja pihamaalle sitä pääsi pieni määrä.

– Vuoto on saatu loppumaan ja kemikaalin pumppaus on parhaillaan käynnissä. Mitään akuuttia vaaraa ei ole, mutta syttymisvaara on edelleen olemassa ja sen takia pidämme Tampereentien edelleen katkaistuna, Naskali kertoi iltapäivällä hieman ennen kello 15:tä.

Pelastuslaitos tiedotti kello 15.21, että alueen eristys on purettu ja liikenne kulkee normaalisti. Pelastuslaitoksen osalta tilanne on ohi ja tilanteesta on siirretty tehtaan henkilökunnalle.

Vuotanutta kemikaalia poistetaan myös maaperästä kaivinkoneella.

 

Lue myös:

Kemikaalivuoto Kiillon tehtaalla – Pelastuslaitos pyytää ulkopuolisia välttämään alueella liikkumista