Lempo-Volley jatkaa pelejään herkkupalalla, kun se kohtaa Hakkarissa cupin-ottelussa VaLePan

Kuva: Kari Kautto
Syyskuun alussa pelatussa treenipelissä Lempo vastaan VaLePa Lempo-Volleyn Kasper Pennanen löysi reiän vammalalaisten huippukorkeasta torjunnasta, jossa olivat Aaro Nikula (212 cm) ja Mikko Karjarinta (205 cm).

Joukkueurheilu on ollut Lempäälässä stopissa miltei kaksi kuukautta, mutta palannee tositoimiin, kun lentopallossa on lauantaina 16. tammikuuta Hakkarissa luvassa todellinen herkkupala. Lempo-Volley saa vastaansa hallitsevan cup-mestarin ja viime vuosien suomalaisen lentisdynastian naapurikaupungista Sastamalasta eli Vammalan Lentopallon kivikovan joukkueen.

– VaLePa on vastustajana kovinta luokkaa koko Suomessa. Me koitamme horjuttaa heitä kovalla riskipelillä ja tuurinkin avulla, heittää Lempo-luotsi Esa Kunnari.

Panoksia pelissä on, sillä pelin voittaja etenee Tampereella pelattavaan finaaliturnaukseen eli neljän parhaan joukkoon. Lempo sai paikan puolivälieristä, kun se tiputti cupista ensimmäisellä kierroksella Pälkäneen Luja-Lukon ja seuraavan kierroksen pelin vastustaja East-Volley Savonlinnasta luovutti oman ottelunsa koronan takia.

Pelissä on totta kai vain yksi suosikki, sillä onhan VaLePa pääsarjassa runkosarjan kakkossijalla ja ennen koronataukoa oli syksyllä huimassa vireessä. Syyskuun alun harjoituspelissä VaLePa pöllytti Lempoa erin 4–0 eritoten pitkän torjuntansa ja hurjan hyökkäysvoimansa ansiosta. Joukkueen tähdet ovat passari-legenda 42-vuotias Mikko Esko, monipuolinen yleispelaaja Sakari Mäkinen ja 212-senttinen hakkuri Aaro Nikula. VaLePan sakissa on myös tuttu kuljulaistähti 40-vuotias Anssi Vesanen, joka siirtyi täksi kaudeksi Lemposta takaisin VaLePaan.

– Me syötämme riskillä ja pyrimme koviin suorituksiin. Ihmeitä on urheilussa ennenkin esiintynyt, vaikka totta kai isolta takamatkalta me lähdemme, jatkaa Kunnari.

Otteluun Hakkarissa ei voi korona-rajoitusten takia ottaa yleisöä, joten se pelataan ilman kotifanien tukea. Peli on nähtävissä verkossa.

– Eihän tyhjälle katsomolle ole kivaa pelata, mutta kivaa on päästä haastamaan liigasakkeja, toteaa Suomen ja Euroopankin kenttiä pitkään kolunnut Lempon konkari-pelaaja Tomi Rumpunen.

Lempolla on ollut taukoa peleistä 21. marraskuusta lähtien, joten kauteen tulee nyt ikään kuin uusi alku.

– Joulutauko on käytetty lepoon, toki treenitkin ovat pyörineet kohtuullisesti, etenkin nyt tammikuussa, kertoo Rumpunen joukkueen kuulumiset.

– Kausi näyttää yhdeltä suurelta kysymysmerkiltä. Koskaan ei tiedä, kuinka pelejä siirtyy ja kuinka päästään treenaamaan. Mutta mennään päivä, viikko ja hetki kerrallaan. Pelataan pelit pois, kun ne ovat mahdollista ja katsotaan, mitä isommissa asioissa tapahtuu, tiivistää valmentaja Kunnari.

Ykkössarjassa Lempolla on merkitty kotipelit Rovaniemen NaPaa vastaan 23. tammikuuta ja Pielaveden Sampoa vastaan 31. tammikuuta. Vieraissa Lempo pelaa tällä tiedolla 24. tammikuuta Kyyjärvellä. Ykkösen sarjataulukossa Lempo on neljäntenä, tosin otteluita vähemmän pelanneena kuin edellä olevat TuTo, Kyyjärvi ja Kuortane. Paikka pudotuspeleissä on lempääläisillä koko lailla jo näillä pisteillä selvä, mutta runkosarjassa pelejä on jäljellä vielä ohjelman mukaan peräti 12 kappaletta.

Lempon joukkue on terve ja säästynyt tähän menenssä korona-tartunnoilta ja karanteeneilta.

 

Lue myös:

Lempo-Volleyn loppuvuoden pelit siirretty