Vesilahdessa uusia koronarokotusaikoja ei tällä hetkellä voida antaa – Koronarokotteet ovat huvenneet

Saapuvien rokotteiden määrä on vähentynyt. Kuva: Kuvituskuva

Koronarokotteiden saatavuudessa on tällä hetkellä valtakunnallisia ongelmia, ja tämä on heijastunut myös Pirkkalan ja Vesilahden yhteistoiminta-alueelle. Uusia rokotteita ei pystytä antamaan muutamiin seuraaviin viikkoihin.

Pirkkalan ja Vesilahden tartuntataudeista vastaavan lääkärin Jaakko Kivijärven mukaan kaikki jo varatut ensimmäiset rokotusajat saadaan toteutettua ja myös suunnitellut tehosteannokset toteutuvat lähiviikkoina.

– Uusia rokotusaikoja ei tällä hetkellä voida antaa. Rokotteiden toimitusvaikeudet voivat jatkua viikolle 7 asti. Tämä ei kuitenkaan muuta tehosterokotuksien antamisen toteutumista, ja toki jatkamme ikä- ja riskiryhmäperusteisia rokotuksia heti, kun rokotteita on taas saatavilla. Tiedotamme asiasta heti lisää, kun tilanne tarkentuu PSHP:n sairaala-apteekin osalta, Kivijärvi kertoo.

Tällä viikolla rokotusvuorossa ovat olleet omaishoidon ja kotisairaanhoidon asiakkaat sekä kunnan yli 80-vuotiaat asukkaat.

 

Koronarokotukset on aloitettu Suomessa ja myös Vesilahdessa BioNTechin ja Pfizerin kehittämällä mRNA-koronarokotteella, jonka kauppanimi on Comirnaty.

– Muiden valmistajien rokotteiden saapumisesta meillä ei ole vielä tietoa, Jaakko Kivijärvi toteaa.

Hän arvioi, että luultavimmin jatkossa Comirnaty-rokotteen tehosteannoksissa siirrytään neljän viikon annosväliin.

– Tämän viikon aikana annetut tai aikaisemmat rokotukset toteutetaan vielä kolmen viikon tehostevälillä, Kivijärvi sanoo.

 

Lue myös:

Koronarokotukset tyssäsivät Lempäälässä saatavuusongelmiin – Ajan jo varanneille ikäihmisille pystytään antamaan vielä rokote

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?