Lempäälän nettisivut kuntalaisille helposti käytettäviksi

Valtuustoaloitteen mukaan tällä hetkellä Lempäälän kunnan kotisivujen sisällön saavutettavuudessa on kehitettävää. Ruutukaappauskuva: Lempaala.fi

 

Lempäälän kunnanvaltuusto hyväksyi keskiviikkona 24. maaliskuuta yksimielisesti toimet, joilla kunta uudistaa verkkosivunsa aiempaa saavutettavammiksi.

Lempäälän kunnanvaltuuston sos.dem. valtuustoryhmän viime marraskuussa jättämän valtuustoaloitteen allekirjoitti yhteensä 31 kunnanvaltuutettua.

Aloitteessa todettiin Lempäälän kunnan nettisivuja uudistetun viime vuosien aikana, mutta edelleenkään tiedot eivät sivuilta löydy kovin helposti.

– Usein kuntien nettisivujen ja verkkopalvelujen ongelmana on ollut, että sivut laaditaan hallinnon näkökulmasta eikä siitä näkökulmasta, miten kunnan asukas tai asukkaan läheinen tietoja sivuilta etsii, aloitteessa moitittiin.

Aloitteessa esitettiin, että Lempäälän kunnan verkkosivut uudistettaisiin digipalvelulain ja EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisiksi kevään 2021 aikana.

 

Kunta teettää kevään 2021 aikana saavutettavuusauditoinnin ja korjaa sivuilta puutteita. Henkilöstöä koulutetaan, jotta sivujen sisältö vastaisi saavutettavuusvaatimuksia. Kunnan käynnistämään saavutettavuusprojektiin on jo palkattu korkeakouluharjoittelija.

– Vammaisneuvosto otetaan mukaan asiantuntijaksi saavutettavuuden arviointiin. Myös seniorineuvostoa ja muita kiinnostuneita käyttäjäryhmiä pyritään osallistamaan, kunnanvaltuusto vastaa annettuun aloitteeseen.