Jalkapallokauden avaus siirtyy lähemmäs kesäkuuta – LeKi-futis sai KaVon luopumisen takia paikan miesten nelosdivarista

Sääksjärven Loiske

Jalkapallon aikuisten sarjat alemmat pääsevät koronapandemian takia alkamaan vasta toukokuun loppupuolella. Sarjoja on typistetty myös edelliskauden mallisiksi eli esimerkiksi miesten kolmos- ja nelosdivareissa pelataan yksinkertainen alkusarja ja sen jälkeen sarjataulukko laitetaan puoliksi. Parempaan puoliskoon päässeet pelaavat yläjatkosarjan ja loput alajatkosarjan.

 

Paikallista jalkapallo-osaamista edustaa kolmosessa pelaava Sääksjärven Loiske, joka on tuskaillut koko kevään sitä, että koronarajoitukset ovat liki tykkänään estäneet joukkuetreenaamisen.

Pienryhmissä ja yksittäin loiskelaiset ovat käyneet hakemassa pallotuntumaa ja toki henkilökohtaiset fysiikkatreenit ovat kuuluneet Loiskeen pelaajien sarjaan valmistautumiseen.

LVS:n tietojen mukaan Loiskeen joukkuetta valmentaa takavuosien liigatähti Jari Kaasalainen.

Joukkueenjohtajana ja joukkueen kokoajana häärii Janne Peltonen ja Palloliiton sivuilla oleva alustava pelaajalista käsittää kolmisenkymmentä nimeä.

 

Kolmosdivari koostuu tutuista Tampereen seudun joukkueista. Isoin muutos on se, että Valkeakosken Palloseppojen asemesta mukana on samasta kaupungista FC Haka juniorit eli liigajoukkue Haka tullenee tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä kolmosdivarisakin kanssa.

Lohkon suursuosikki on Tampere United, joka haluaa ehdottomasti nousta kakkosdivariin. Nokian Palloseura on myös kestomenestyjä. Keskustelupalstojen ”tietäjät” povaavat Loiskeelle sijoitusta haarukasta 4–6.

Nelosdivisioonassa 12 joukkueen lohkosta löytyy syksyllä nousunsa varmistanut Vesilahden Visa sekä talven aikana nousupaikan saanut ja sen vastaanottanut LeKi-futis.

Treenauksellisesti paras tilanne lienee LeKillä, sillä joukkue koostuu valtaosin alle 20-vuotisista pelaajista, joten treenaus on edes kutakuinkin ollut mahdollista.

 

Visan valmennuksesta vastaavat Eero Engbäck ja Juuso Runsas. LeKi-futiksella puolestaan Matti Tuominen jatkaa joukkueen peräsimessä.

– Meille tuli sauma nousuun, kun Kangasalan Voitto luopui sarjasta. Joukkue on todella  nuori, joten U20-sakin puitteissa olemme pystyneet treenaamaan jollain tapaa. Haastava sarjahan meille on luvassa, mutta innolla kohti pelikesää mennään, kertoilee Matti Tuominen LeKin kuulumisia.

 

Lue myös:

Loiske sijoittunee viidenneksi jalkapallon kolmosessa