Löydä kotikulmiesi lähimatkailun kesän helmet: Matkailuoppaiden järjestämiä Lempäälän ja Vesilahden kävelykierroksia ja opastettuja pienryhmien retkiä moneen lähtöön

Matkailuopas Kirsti Isotalo on tuttu opas Lempäälän Pyhän Birgitan kirkon hautausmaan opastetuilla  kävelykierroksilla. Lempäälän kirkon kupeessa olevan hautausmaan vanhimman hautakiven alla lepää Lempäälässä Hakkarin rusthollin aikoinaan omistanut kihlakunnantuomari ja laamanni Gustav Svinhufvud. Kuva: Erkki Koivisto

Korona hellittää otettaan, ja niin myös Lempäälän-Vesilahden matkailuoppaiden erilaiset kesäiset kierrokset kuntalaisille ja matkailijoille hiljalleen aktivoituvat.

− Tosin ei vielä isojen ryhmien bussikierroksina, vaan pienemmissä ryhmissä kävellen, patikoiden ja pyöräillen tutustuen rikkaaseen luontoomme, historian kerroksiin maisemassa ja ajankohtaiseen kunnan kehitykseen sekä paikkakunnan suuriin legendoihin ja pienempiin taianomaisiin tarinoihin, sanoo Lempäälän-Vesilahden matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja Satu Karvinen.

Hänen mukaansa jokaisella Lempäälän ja Vesilahden oppaalla on omat vahvuutensa.

− Ne näkyvät kesän kierroksilla, jotka jokainen opas on suunnitellut juuri niihin kohteisiin, jotka ovat niitä, joita haluaisi kaikkien alueellamme kokevan ja tutustuvan.

 

Lempäälässä on luvassa opastettua patikointia Birgitan polulla, Pyhän Birgitan kirkon hautausmaan opastetut kävelykierrokset, Virta-kampuksen ympäristössä ”Veden voima – elämää virran varrella” -kävelykierros ja Lempäälän keskustan kävelykierros sisältäen tutustumisen Lempäälä-taloon, Piipon alueeseen, Myllyrantaan ja kirkon seutuun. Vesilahdessa on perinteinen, suosittu ”Kirkonkylän Raitti” -kävelykierros ja kirkko-opastuksia.

− Loppukesästä koronatilanteen salliessa on luvassa ”Lempäälä tutuksi” -bussikierros yhteistyössä Lempäälä-seuran sekä Hämeen heimoliiton kanssa. Siinä tutustutaan ”must to know” Lempäälän maamerkkeihin ja paikkoihin, joita niin uusien kuin vanhojen lempääläisten tulisi luonnollisesti tietää, Karvinen sanoo.

 

Tarkemmat tiedot Lempäälän kesän opastetuista kierroksista ja retkistä ovat Lempäälän kunnan tapahtumakalenterissa sekä Lempäälän ja Vesilahden osalta matkailuoppaiden omilta nettisivuilta (lempaalan-vesilahden-matkailuoppaat.fi).

Retkille ennakkoilmoittaudutaan suoraan kyseisen retken oppaalle. Kävelykierroksilla ja retkikohteissa liikkuminen on jokaisen osallistujan omalla vastuulla ja koronarajoitukset edelleen huomioiden.