Tarvitsetko apua koirasi ulkoilutuksessa? — 5. luokan aloittavat Neea ja Lilli voivat auttaa

Jos tarvitset apua koirasi ulkoilutuksessa, tähän kaksikkoon voi olla yhteydessä. Kuva: Aliisa Salminen

11-vuotias Neea Mantila ja 10-vuotias Lilli Paronen keksivät itse aloittaa koiraulkoilutuspalvelun noin kuukausi sitten. Kaverukset juttelivat toisilleen videopuhelun kautta ja miettivät, että pieni työskentely ja taskurahan saaminen koulun ohella olisi mukavaa. Myös vanhempien mielestä tämä oli kiva idea.

Idea koiran ulkoilutuksesta syntyi, koska molemmat pitävät koirien kanssa lenkkeilystä, mutta perheiden omat koirat ovat vielä melko pieniä, ja pitkiä kävelyjä ei voi tehdä. Lillin perheellä on neljä kuukautta vanha kääpiövillakoira, ja Neean perheeseen on hiljattain saapunut pieni yorkshiren terrieri.

— Se on vielä vähän arka, ja ulkoilemaan ei hirveästi pääse, Neea kertoo.

 

Kaverukset ovat tehneet mainoslappuja ilmoitustauluille ja puihin, mutta asiakkaita ei ole vielä juurikaan löytynyt.

— Eräs nainen sanoi, että pääsemme todennäköisesti tulevaisuudessa ulkoiluttamaan hänen koiriaan. Toinen koirista tykkäsi minusta niin paljon, että hyppi vasten ja ei olisi halunnut minun lähtevän, Lilli kertoo hymyillen.

Koirat ovat lähellä Neean ja Lillin sydäntä. ”Koirat ovat söpöjä, ja niiden kanssa voi touhuta kaikenlaista”, Lilli sanoo. Kuva: Aliisa Salminen