Sosiaalisessa mediassa on levitetty väärää tietoa rokotereaktioista – Lempäälän terveyspalvelut kiistää huhut

Kunta oikaisee koronarokotteisiin liittyviä huhuja.

Koronarokotukset alkoivat tällä viikolla lempääläiskouluilla. Sosiaalisessa mediassa on levitetty väärää tietoa rokotereaktioista.

– Toisin kuin tällä viikolla sosiaalisessa mediassa levinneissä huhuissa on väitetty, rokotuksissa ei ole ilmennyt vakavia rokotereaktioita Lempäälässä, kunta tiedottaa.

– Joillakin oppilailla on ollut rokotuksen jälkeen heikotusta tai pahoinvointia, joka on mennyt ohi hetken levon jälkeen ja oppilas on palannut normaalisti oppitunnille. Heikotus tai pahoinvointi ovat tavallisia rokotustilanteeseen liittyviä oireita, Lempäälän kunnan terveyspalveluista todetaan.

Kunnan mukaan lasten ja nuorten rokotukset ovat sujuneet hyvin koulu- ja opiskeluterveydenhuollon toimesta ja yhteistyössä kotien kanssa.

 

Myös Tampereen kaupunki on tällä viikolla oikaissut sosiaalisessa mediassa levinnyttä väärää tietoa liittyen nuorten koronarokotuksiin.

Tampereen yliopistollinen sairaala julkaisi Twitterissä, että se pitää lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa valheiden levitystä vastuuttomana.

 

Taysin twiitti: 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?