Sähköautojen latauspisteitä on tulossa Lempäälään lisää – Vesilahdessa lataaminen on käyttäjille edelleen ilmaista

Kanavan koululla on kaksi sähköautojen latauspaikkaa. Kuva: Katariina Rannaste

Sähköautojen latauspisteet lisääntyvät Lempäälässä lähitulevaisuudessa.

Kunnan kiinteistöillä latauspaikkoja on tällä hetkellä yhteensä kuusi kappaletta: neljä terveyskeskuksella ja kaksi Kanavan koululla.

Ensi vuodelle niitä on suunnitteilla lisää. Talousarviotavoitteen mukaan ensi vuodelle tulee vähintään kolme uutta kohdetta, ja niihin kuhunkin vähintään kaksi latauspaikkaa.

Kunnan latauspisteiden tämänhetkinen latauslukema on Kanavan koululla 22,54 kWh ja terveyskeskuksella 237,55 kWh.

 

Määrällisesti eniten sähköautojen latauspaikkoja Lempäälässä on Ideaparkissa. Ideaparkin A-päädyssä on 40 sähköauton latauspaikkaa vapaassa asiakaskäytössä ja D-päädyssä latauspaikkoja on kaksi, jotka nekin ovat asiakkaille maksuttomia.

Kiinteistöpäällikkö Tero Mäkelä Koy Ideapark Ab:sta arvioi, että latauspaikkoja käytetään aktiivisesti, vaikka tarkkaa seurantaa latausmääristä ei toistaiseksi ole tehty.

– Hyvin aktiivisessa käytössä alue kuitenkin on, hän sanoo.

Mäkelän mukaan suurteholatausaseman tuomista alueelle suunnitellaan.

– Se mahdollistaa vielä nykyistäkin nopeamman latauksen niille autoille, joilla suurteholataus on mahdollista, Mäkelä toteaa.

– Asia on vielä neuvotteluvaiheessa. Toteutuminen on kuitenkin hyvin todennäköistä ensi vuoden aikana, hän arvioi.

 

Vesilahteen avattiin sähköautojen latauspiste tammikuussa. Se sijaitsee Kirkonkylällä kirjasto Lähteen vierustalla, missä on latauspaikka kahdelle autolle.

– Alkuvuodesta latauspiste oli vielä todella pienellä käytöllä, mutta pikkuhiljaa ihmiset ovat sen löytäneet, tekninen työnjohtaja Roope Kyrkkö Vesilahden kunnasta kertoo.

Tähänastinen latausmäärä on 82 latausta ja kokonaiskulutus 1201 kWh. Latauspiste on kirjastolla edelleen käyttäjille ilmainen.