Kuljetuksia on kilpailutettu uudelleen: Jäteastian tyhjennyksen päivä tai viikko voi muuttua

Uusina urakoina alkavat muovipakkausten tyhjennykset taajama-alueilla Lempäälässä ja Vesilahdessa. Kuva: Pirkanmaan Jätehuolto

Jätteenkuljetusten uudet urakkakaudet ovat alkaneet lokakuun alusta Pirkanmaan Jätehuollon toimialueella. Kuljetuksia kilpailutettiin uudelleen 19 eri alueella urakkakausien päättymisen vuoksi. Osalla asukkaista jäteastian tyhjennyspäivä tai tyhjennysviikko voi muuttua totutusta Lempäälässä.

− Kaikki jäteastiat käydään tyhjentämässä, vaikka ajankohta muuttuisi eri päivälle tai seuraavaan viikkoon. Siirtymäajan jälkeen tyhjennysten rytmi taas vakiintuu, kertoo tekninen päällikkö Timo Varsala Pirkanmaan Jätehuollosta.

Urakkakausien vaihtuessa jäteautojen reitteihin tehdään muutoksia, jotta jätteenkuljetukseen käytetyt kilometrit pysyisivät mahdollisimman vähäisinä ja jätteenkuljettajien työpäivät kohtuullisina. Kaikkiaan Pirkanmaan Jätehuollon alueella jätteitä kuljettaa 24 kuljetusurakoitsijaa.

− Muodostamme urakka-alueita siten, että myös yhden tai muutamankin auton yrittäjät voivat osallistua kilpailutuksiin, Varsala kertoo.

– Kilpailutusten kautta olemme mukana vähäpäästöisen liikenteen kehittämisessä. Ajossa on jo neljätoista kaasuautoa.

Jäteautojen käyttöön saadaan puhdasta ja paikallista biokaasua Nokian Koukkujärvelle valmistuneesta biolaitoksesta.