Lainataan lempääläisen kunnallispolitiikon slogania ja esitetään kunnan miesfutiksen lippulaivalle, Sääksjärven Loiskeen edustussakille, että tämän kauden rämminnän jälkeen koko organisaatiolla on selkeä ryhtiliikkeen paikka. Jo useampana kautena on toistunut ilmiö, että syyspuolen pelit Loiske pelaa kolmosdivarissa todella niukalla miehistöllä, joskus jopa niin, että vaihtureita ei ole ensimmäistäkään.
Tällä kaudella urheilullinenkin menestys oli heikkoa, aito uhka on, että ensi kesänä perinneseura pelaa nelosdivaria, joka on sarjana aika ison stepin heikompi kuin varsin hyvätasoinen kolmonen. Se, onko nelosdivari nyky-Loiskeen resursseille sopivampi sarja, voi hyvinkin olla realismia.
Jalkapallo on Lempäälän harrastetuin laji, kun asiaa mitataan lisenssiharrastajien määrää. Olosuhteet lajille Lempäälässä ovat muotisanalla sanottuna haastavat. Talviharjoitusolosuhteet ovat korkeintaan välttävällä tasolla, kesäisin kenttävuorot ovat koko lailla täyteen buukattu. Harmillista on, että lajiväki antaa Hakkarin rempatulle nurmikentällekin sen kunnosta aikalailla kriittistä palautetta.
Silti laji kaipaa menestyviä esikuvajoukkueita. Naisten puolela sellaiseksi on tullut LeKi-futiksen urheilullinen sakki, sen pelejä käy katsomassakin ilahduttavasti keskimäärin satakunta silmäparia. Miesten puolella toivotaan, että Loiske saa syöksykierteensä katkaistua ja peräänkuulutetun ryhtiliikkeen aikaan.
Lue myös: