Seurakunta vaikuttaa meihin

Seurakunnan vaikutus nuoriin on suuri. Seurakunta antaa nuorille uusia mahdollisuuksia, kokemuksia ja kertoo Jeesuksesta. Näistä mahdollisuuksista selvinä esimerkkeinä olemme me kaksi teinipoikaa, jotka olimme vielä kaksi viikkoa sitten hukassa tet-paikkaa etsimässä. Sitten päätimme laittaa seurakunnalle viestiä. Seurakunta tarjosi heti paikkaa, ja tekemistä riittää.

Seurakunta järjestää paljon toimintaa nuorille. On nuortenillat, hienot festarit, rippikoulu ja isoskoulutus. Seurakunta antaa nuorille myös yhteisön ja tukiverkon, jos sellaista ei ole.  Seurakunnan työntekijät ovat mukavia ja helposti lähestyttäviä kaikissa tilanteissa.

Vanhemmille seurakunta tarjoaa paikan, johon viedä pienet lapset sosialisoitumaan pari kertaa viikossa. Seurakunta järjestää myös perhekerhoja, joissa vanhemmat voivat jutella toistensa kanssa, joilla on aika lailla samanikäiset lapset. Useimmiten ensimmäiset kaverit ovat perhekerhosta.

 

Olemme innoissamme ja jännittyneinä keskiviikon päiväkerhosta ja torstain perhekerhosta. Ne ovat kuulemma pienten viikon parhaita hetkiä. Toivomme olevamme hyvää seuraa emmekä pelottavia yhdeksäsluokkalaisia. Vanhemmille ihmisille kirkon ja seurakunnan merkitys on varmasti suurempi, kuin meille. Uskomme heidän arvostavan kerhojaan ja heitä, jotka kuuntelevat. Kirkko on tämä suuri ja mahtava voima, joka on varmasti määritellyt osittain heidän elämiään ja tapojaan.

 

Hautausmaa on vanhemmille ihmisille samanlainen asia kuin kirkko. Heille se on tärkeämpi, pyhempi ja tunnearvoisempi asia. Osa nuorista käyttäytyy hautausmaalla epäasiallisesti. Kun nuoret potkivat hautakiviä, rikkovat haudan rauhaa ja sotkevat paikkoja, tiedämme, että se ei pelkästään raivostuta meitä vaan myös vanhempia ihmisiä, joiden perheenjäseniä tai kavereita on haudattuna sinne. Heidän pitäisi miettiä, miltä tuntuisi, jos heidän omaa hautakiveään tultaisiin potkimaan ilman syytä.

 

Seurakunta ylipäätään on asia, joka auttaa eri ihmisiä eri tavoilla. Meitä tet-paikalla ja nuortenilloilla. Pienempiä ja heidän vanhempiaan kerhoilla. Ikäihmisiä verkostoitumaan ja kuuntelemaan heidän asioitaan ja apua tarvitsevia rahallisella ja henkisellä tuella. Aamen.

 

Elia Turunen ja Emil Viljanen
Vesilahden seurakunnan tet-harjoittelijat