Uimahallin rakentamisesta päätös: Lempäälä sanoi 17,8 miljoonan euron uimahallille kyllä, katso havainnevideo

Havainnekuva allastilasta. Kuva: arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy

Lempäälän kunnanvaltuusto on tehnyt keskiviikkoiltana 24. marraskuuta päätöksen uimahallihankkeen käynnistämisestä. Valtuusto lähti toteuttamaan kuntalaisten toivomuslistalla vuosikymmeniä ollutta hanketta ilman soraääniä.

– Usean vuoden työ tuli nyt päätökseen. Tätä on suunniteltu vuosia ja tavoite on nyt saavutettu. Vihdoinkin saamme kuntalaisten kauan toivoman uimahallin Ideaparkin luolastoon, kertoo kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Ideaparkin alla olevaan maanalaiseen luolastoon sijoittuvaan halliin on tavoitteena päästä polskimaan 2023–2024 vuodenvaihteessa, jos hanke etenee suunnitellusti.

– Seuraavaksi järjestetään kilpailutuksia rakennushankkeeseen tarvittavista konsulteista ja urakoitsijoista sekä edistetään jo hahmoteltua toteutussuunnitelmaa, kertoo Rämö.

 

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan uimahalli tulee sisältämään vesipinta-alaa noin 700 neliömetriä.

Suunnitteilla on muun muassa kuusi 25 metrin uimarataa, pieni vesiliukumäki, kahluuallas, hyppypaikkoja ja monitoimiallas.

Uimahallihankkeen veroton kokonaiskustannusarvio on 17,8 miljoonaa euroa.

 

Uimahalliyhtiö on Lempäälän kunnan konserniyhtiö, jota kunta on pääomittanut neljällä miljoonalla eurolla.

Uimahalli-investointia rahoitetaan myös 13,8 miljoonan euron pankkilainalla. Yhtiön hallitus on saanut lainasta hyväksyttävän tarjouksen Kuntarahoitus Oyj:ltä.

Uimahallihankkeelle haetaan lisäksi liikuntapaikkarakentamisen investointiavustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Päätös avustuksesta saadaan keväällä 2022.

 

Uimahalli oli lähellä toteutua jo 2000-luvulla, mutta hankkeen kaatumiseen vuonna 2008 vaikutti rahoituskriisi ja sopimusepäselvyydet.

 

Uimahallia esittelevä havainnevideo löytyy kunnan Youtube-kanavalta:

https://youtu.be/JvL3JkGLFr8

 

 

Juttua muokattu 25.11. klo 9.45: lisätty kunnanjohtaja Heidi Rämön kommentit

 

Lue myös:

Uimahallia on kaivattu Lempäälään jo kauan, mutta kuinka kauan? – LVS otti selvää, mitä hankkeesta on vuosien varrella kirjoitettu

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?