Leijonilta ostokortteina 2 000 euron lahjoitus

Henriikka Tarri vastaanottaa klubipresidentti Petri Mäkisen ojentaman lahjakorttilahjoituksen. Klubin rahastonhoitaja Olavi Mäkinen ja sihteeri Timo Rikkonen (oik.) olivat läsnä lahjoitustilaisuudessa. Kuva: Erkki Koivisto

Lionsklubi Lempäälä/Kanava lahjoitti joulun alla 16. joulukuuta 2 000 euron edestä eli 40 kappaletta 50 euron suuruisia ostokortteja annettavaksi avuntarvitsijoille sosiaalisin perustein. Lahjakortit luovutettiin Lempäälän ev.-lut. seurakunnan diakoniatyölle, joka päättää lahjakorttien saajista.

Lahjoituksen Lempäälän seurakuntatalossa vastaanottanut seurakunnan diakonian työalajohtaja Henriikka Tarri sanoo lahjakorttien ohjautuvan lempääläläisille vähävaraisille − sekä perheille että yksinäisille, henkilöille, jotka ovat seurakunnan diakoniatyön asiakkaita.

Avuntarvitsijoita hänen mukaansa on. Seurakuntataloon avatussa joulumyymälässä avuntarvitsijat ovat voineet vierailla ajanvarauksella noutamassa lahjoitusvaroin hankittuja hyödykkeitä joulun viettoon villasukista suklaakonvehteihin. Oven saranat ovat kuluneet:

− Kauppa on ollut avoinna kahden viikon ajan, ja sinä aikana asiakkaita on käynyt ajanvarauksella lähes kahdeksankymmentä. Ennen joulua aikoja on varattuna vielä satakaksikymmentä. Yhdellä ajanvarauksella luonamme vierailee yksi yksinäinen tai vaikka kymmenhenkinen perhe ja kaikkea siltä väliltä, Tarri kertoo.

 

Leijonaklubin lahjoittamat lahjoitusvarat ovat kertyneet aiempien vuosien tapaan klubilaisten varainkeruuaktiviteeteista.

− Iso osa summasta on kertynyt pullonpalautuskuiteista, joita ihmiset ovat jättäneet keräyskartioomme Lempäälän S-marketin pullonpalautusautomaatin yhteydessä. Osa lahjoitussummasta on kertynyt myös muusta jäsenistömme vapaaehtoistyöstä, muun muassa toimimisesta järjestyksenvalvojina eri tilaisuuksissa. Kaikki hankkimamme varat tuloutetaan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen, sanoo LC Lempäälä/Kanavan presidentti Petri Mäkinen.

Henriikka Tarri pitää ensiarvoisen hienona sitä, että leijonalahjoitus osuu juuri joulun alusaikaan.

− Tämä on aivan mahtava avustusmuoto auttaa apua tarvitsevia. Tämä on huomattavan suuri summa, jolla on iso rahallinen merkitys meille ja jota on ilo jakaa eteenpäin. Näemme joka kerran lahjan saajista sen ilon, jonka kukin lahjakortti tuottaa. Saajat ovat hyvin kiitollisia.

Lionsklubin sihteeri Timo Rikkonen muistutti, että klubin lahjoituksen ovat mahdollistaneet lempääläläiset ihmiset, jotka ovat pullonpalautuskuittinsa keräykseen jättäneet.

− Haluamme klubina kiittää lämpimästi kaikkia niitä lahjoittajia, jotka ovat keräykseen osallistuneet sekä esittää tietysti suurkiitokset Lempäälän S-marketille jo vuosia jatkuneesta onnistuneesta yhteistyöstä.