Vesilahden Visan valmentaja Ari Paloniemi antaa joulutodistukseen kahdeksikon omalle joukkueelleen

Kuva: Visan fb-sivut
Visan joukkueessa pelaavat muun muassa yleispelaaja Tiia Suoniemi (ylhäällä vasemmalla), yleispelaaja Tiina Paloniemi, yleispelaaja Kia Tanhuanpää (alhaalla vasemmalla) ja hakkuri Veera Paloniemi.

Vesilahdella lentopallotoiminta jatkuu virkeän naisjoukkueen ja muutaman hyvän juniorijoukkueen voimin. Visan lippulaivana purjehtii naisten kakkossarjaa pelaava joukkue, jota luotsaavat valmentajat Ari Paloniemi ja Juha Siltanen sekä muina taustavoimina häärivät Juha Suoniemi ja Ari Wilen.

Naisten kakkossarjassa mukanaolevia joukkueita on kaudella 2021–22 todella paljon, siksi sarja on jaettu useaan eri vaiheeseen. Alkusarja pelattiin alueellisena, sen Visa voitti ja Lempo-Volleyn junioreista koottu joukkue oli lohkon neljäs. Jatkosarjassa Visa kohtasi Ylöjärven Ryhdin, Nurmon Jymyn ja Kalevan Lentopallon kaksinkertaisessa sarjassa. Visa oli jatkosarjan kolmas.

Kevätpuolella, jos korona suo, Visa kohtaa samaisen KaLen sekä LP Kangasalan ja Alahärmän Kisan joukkueet. Panoksena ovat kakkosarjan sijat 19–33.

– Pelimme taso on hiukan heilahdellut, syksyyn mahtui loukkaantumisia ja sairauspoissaoloja aika paljon. Jatkosarjasta oli tavoite selvitä kahden parhaan joukkoon. Ehkä joulutodistukseen voisi kahdeksikon antaa syyskaudesta, arvoi pitkän linjan lentismies Ari Paloniemi.

 

Visattarien rosterista löytyy 12 pelaajan nimi, osa heistä on pelannut Visassa jo vuosia. Hakkuri Veera Paloniemi on koonnut muhkeimman pistesaaliin, mutta myös yleispelaaja Tiia Suoniemi on ollut väkevä iskijä. Tehokas ja ulottuva keskitorjuja Paula Kallonen pärjäisi mainiosti sarjaa ylempänäkin. Mukana treeneissä on ollut myös omia nuoria junioreita.

– Muutama D-tyttö on käynyt haistelemassa naisten harjoituksissa meininkiä eli jatkuvuutta löytyy, iloitsee Paloniemi.

Paloniemi ja Juha Siltanen ovat jakaneet hyvässä hengessä valmennusvastuuta muun muassa treenien vetämisessä. Joukkueella on uskollinen faniporukka, kotipelien katsojamäärät ovat vaihdelleet syyskaudella 30–70 haarukassa.

Koronarajoitukset pitävät isoa kysymysmerkkiä ainakin tammikuun osalta yllä.

– Alahärmä-ottelulle jo etsittiin uusi peliaika, mutta tammikuussa on kalenterissa edelleen kolme ottelua. Uusien peliaikojen löytyminen on haasteellista ja onhan muutama kertoja mahdollisen pidemmän sulun jälkeen treenattavakin, valottaa Paloniemi.