Kauden rankin reissu toi Lempottarille yhden pisteen

 

Lempo-Volleyn naiset taistelivat hurjasti pohjoisen kiertueella, mutta joutuivat taipumaan kahteen tappioon. Oulusta Lempo nipisti pisteen 2 – 3-tappiolla, mutta Rovaniemellä Wovo-Akatemia oli lukemin 3 – 1 parempi.

– Piste sarjan kärkipään Oulun Ettasta antaa taas uskoa ja varmasti on tärkeä sarjapiste, kiitti päävalmentaja Jani Huurne suojattejaan turneen avausottelusta, missä Lempo esitti kauden huikeimman nousun neloserässä Riikka Vuorentaustan syötöillä.

Passari Vuorentausta syötti ottelussa yhdeksän ässää, joista tärkeä suma osui neljännen erän loppuun. Vuorentaustan ässillä Lempo saalisti pisteen.

Rovaniemellä samoista sijoista kisaava WoVo sai mukaansa muutaman liigajoukkueen vahvistuksen ja oli reissusta hiukan uupunutta Lempoa kestävämpi.

– Voittamamme toinen erä oli varmaan meidän kauden parasta lentopalloa, mutta loppuikohan polttoaine meidän tankista?, aprikoi Huurne.

Rovaniemellä kolmannessa ja neljännessä erässä Lempo jäi vaatimattomiin pikkupisteisiin (16 ja 14), eikä kyennyt haastamaan emäntäjoukkuetta pistetaisteluun.

Lempo kiinnitti uuden pelaajan, kun hakkurin ja keskitorjujan tonteilla viihtyvä Pauliina Kovanen liittyi Lempon vahvuuteen. Muutaman välivuoden tosipelaamisesta pitänyt Kovanen opiskelee poliisikoulussa ja innostui lähtemään mukaan sarjalentikseen käytyään Lempon treeneissä muutamia viikkoja. Kovasen juuret ovat Raisiossa ja hän oli mukana pohjoisessa tehden vaihdosta tulleena avauspisteensä Lempon nutussa.

Hakkurin paikalle hyvin kotiutunut Sofia Ikonen oli pisteiden valossa ykköstykki iskien kahdessa ottelussa 30 pistettä. Olkapääkivuista kärsinyt Annika Saari summasi 20 pistettä ja 17-vuotias Veera Vuorentausta 25 pistettä.

Lempottaret on sarjassa nyt sijalla kymmenen. Ero pudotuspeliviivalle on viisi pistettä ja putoamisviivalle kahdeksan pistettä. Hakkarissa Lempo pelaa sunnuntaina 23. tammikuuta Jyväskylän Riemua vastaan.