Koronaluvut kasvussa Vesilahdessa – Viime viikolla korona-ajan toistaiseksi suurin tartuntamäärä

Koronaluvut ovat lähteneet kasvuun Vesilahdessa.

Vesilahdessa todettiin viime viikolla 37 koronatartuntaa, mikä on toistaiseksi pandemia-ajan suurin viikkokohtainen määrä Vesilahdessa.

Tartuntaluvut ovat olleet Vesilahdessa aiemmin maltillisempia, mutta neljänä viime viikkona on tullut ilmi yli 20 tartuntaa viikossa.

Tartuntoja on nyt todettu yhteensä 197 koko pandemian aikana.

 

Todellinen sairastuneiden määrä on Pirkkalan ja Vesilahden tartuntataudeista vastaavan lääkäri Jaakko Piirojärven mukaan todennäköisesti korkeampi.

– Tartuntoja on varmasti ollut enemmänkin, mutta näytteenottokriteeristön muututtua eivät kaikki tapaukset tule enää tietoon terveydenhuollossakaan, hän toteaa.

– Joka tapauksessa viikkotasolla tartuntamäärä on pandemia-ajan suurin ja hyvin oletettavasti omikron on vallitseva virustyyppi täälläkin, Piirojärvi sanoo.

 

Kolmannet koronarokotukset ovat edistyneet Vesilahdessa rivakasti. Jaakko Piirojärvi tosin on havainnut, että moni odottaa rokotusvälin täyttymistä turhankin pitkään.

– Kuntalaisista aika monella tuntuu olevan käsitys, että kolmatta rokotetta suositellaan vasta kuuden kuukauden kuluttua toisesta annoksesta. Näinhän toki alun alkaen olikin, mutta loppuvuonna suositus putosi yleisesti 4–6 kuukauden mittaiseksi, Piirojärvi huomauttaa.

– Riskiryhmiin kuuluville ja yli 60-vuotiaille suositus annosvälistä on 3–6 kuukautta. Eli varmastikin monella olisi jo vaadittu aikaväli täynnä ja siten kolmas annos voisi olla jo paikallaan, hän sanoo.

 

Toistaiseksi kolmannet rokotukset keskittyvät edelleen vain yli 18-vuotiaisiin.

– THL:n linjaus mahdollisesta kohderyhmän laajenemisesta myös lapsiin ja nuoriin saapunee muutamien viikkojen sisään, Jaakko Piirojärvi arvioi.

Lisäksi tarjolla on neljänsiä rokotusaikoja voimakkaan immuunipuutteisille. Neljäs annos annetaan aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua kolmannesta rokotteesta. Muille kuin voimakkaasti immuunipuutteisille ei kuitenkaan toistaiseksi suositella 4. rokoteannosta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?