Omakotitalo paloi Sääksjärvellä – tuli oli levinnyt kattorakenteisiin, ”käyttökelvottomaksi menee”

Palo oli levinnyt talon kattorakenteisiin.

Omakotitalossa syttyi tulipalo Lempäälän Sääksjärvellä Paunun alueella. Pelastuslaitos sai hälytyksen Kustaankujalla sijaitsevassa talossa syttyneestä palosta tiistaina 25. tammikuuta kello 14.58.

Pelastuslaitoksen saavuttua kohteeseen palo oli levinnyt noin 100-neliöisen, yksikerroksisen tiiliverhoillun talon koko yläpohjaan.

– Palo oli levinnyt pahasti kattorakenteisiin. Kun palo on yläpohjassa, niin se on arvaamaton. Kyllä talo käyttökelvottomaksi menee, arvioi Pirkanmaan pelastuslaitoksen tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä palomestari Juha Seppälä iltapäivällä kolmen jälkeen.

 

Paloa oli sammuttamassa kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä.

– Palon leviämisvaaraa ei ollut. Se saatiin pidettyä kohteessa, Seppälä kertoi.

Henkilövahinkoja ei palosta aiheutunut. Talossa ei ollut palon syttyessä ihmisiä sisällä. Asukkaat olivat havainneet palon.

 

Palo saatiin sammutettua iltakahdeksan maissa. Pelastuslaitos avasi kattorakenteita ja raivasi vesikattoa koneellisesti.

Rakennuksen yläpohja palovaurioitui kokonaan, pienessä osassa asuintiloja oli palovaurioita ja muualla asuintiloihin tuli veden ja sammutusvaahdon aiheuttamia vesivaurioita.

Syttymissyystä ei ollut vielä tiistaina alkuillasta tietoa.

 

Juttua päivitetty 25.1. klo 21: lisätty tieto sammutustöiden päättymisestä ja vaurioista

 

Lue myös:

Kaksi henkilöautoa kolaroi Turuntiellä Lempäälässä

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?