Aluevaalien ääniä lasketaan uudestaan Lempäälässä ja Vesilahdessa – Valta kuuluu kansalle -puolue ja yksityishenkilö haluavat tarkastaa ääniä

Äänien tarkastusta on pyytänyt Valta kuuluu kansalle -puolue ja yksityishenkilö. Kuva: Katariina Rannaste

Valta kuuluu kansalle -puolue (VKK) haluaa tarkastaa Lempäälässä ja Vesilahdessa annettuja aluevaalien ääniä. Puolue on jättänyt tarkastuspyynnön moniin muihinkin Pirkanmaan kuntiin, kuten Tampereelle, Nokialle, Kangasalle ja Orivedelle.

Vesilahdessa lisäksi yksityishenkilö on ilmoittanut haluavansa tarkastaa äänestysliput.

 

Lempäälässä aluevaaleissa annettiin reilut 9 000 ääntä. VKK ei ole toistaiseksi tarkentanut, kuinka ison osan äänistä se haluaa tarkastaa ja milloin.

– Vielä ei ole tietoa, missä laajuudessa he haluavat äänestyslippuja tarkastaa, mutta olemme varanneet tilan sitä varten ja ehdottaneet heille päivämäärää, jolloin tarkistus tehtäisiin, Lempäälän vs. hallintojohtaja ja keskusvaalilautakunnan sihteeri Riku Rekonen kertoo.

Tarkastuksen alustava ajankohta olisi perjantai 4. helmikuuta.

Äänien tarkastamista tulee valvomaan Rekosen lisäksi keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja ja yksi lautakunnan jäsenistä. Äänestysliput on paketoitu ja sinetöity, ja nyt ne on avattava ja suljettava uudelleen oikein.

– Jos puolue haluaa tarkistaa kaikki äänet, on siinä melkoinen työ, Rekonen huomauttaa.

 

 Vesilahdessa ei myöskään ole saatu VKK:lta vielä tarkentavia vastauksia.

– Puolueesta lähestyttiin sähköpostilla, mutta he eivät ole vielä palanneet asiaan, että milloin he tulisivat ääniä tarkastamaan, Vesilahden hallintojohtaja Kati Paunonen sanoo.

– Yksityishenkilö on tulossa maanantaina tarkastamaan äänestyslippuja. Paikalla on kaksi valvojaa ja toimimme normaalien aukioloaikojen puitteissa, Paunonen toteaa.

Vesilahdessa annettiin reilut 1 800 ääntä.

 

Lue myös:

Vesilahdessa 63 ääntä kirjattiin väärälle ehdokasnumerolle, kunta selvittää virhettä – Tamperelaiset saivat nyt enemmistön aluevaltuustoon