Lammasniemen taksa matalampi talvikaudella: Matalasta käyttöasteesta johtuen kunta päätti tarkastaa leirikeskuksen vuokraushintoja.

Vesilahden tekninen lautakunta on 26. tammikuuta hyväksynyt kunnan omistaman Lammasniemen leirikeskuksen uudet taksat ja vuokrausehdot. Leirikeskus sijaitsee Lammasniementien päässä Pyhäjärven Sakaselän rannalla.

Uudessa taksassa on lisätty omat, matalammat hinnat talvikuukausille, jotta leirikeskuksen käyttöastetta saataisiin nostettua aikoina, jolloin kiinteistön kulut ovat korkeimmillaan. Lisäksi arkipäivien lisävuorokausista perittäviä hintoja on madallettu, jotta mahdollistettaisiin pidempiaikaiset vuokraukset etenkin arkisin, jolloin kysyntä on vähäisempää.

Lammasniemen käyttöaste kesäkuukausina (1.6.−30.9.) on ollut noin 70 prosenttia, muina aikoina (1.10.−31.5.) noin 20 prosenttia. Matalasta käyttöasteesta johtuen kunta päätti tarkastaa Lammasniemen vuokraushintoja.

Kesäajalla vuorokausivuokra arkisin on 110 euroa ja viikonloppuisin 140 euroa. Talvikaudella hinnat ovat 60 ja 100 euroa. Uuteen taksaan on lisätty 20 prosentin alennus kunnan työntekijöille kunnan työhyvinvointiryhmän esityksestä. Taksoista poistettu erilliset hinnat ulkopaikkakuntalaisille yhdistyksille.

Vuokraan kuuluu sekä sauna että päärakennus. Käyttövuorokausi alkaa kello 14 ja päättyy seuraavana päivänä kello 12.

 

Seuroille ja yhdistyksille Vesilahden kunta vuokraa Lammasniemeä arkipäivisin 10 eron tuntitaksalla. Kunnan omilta kouluilta, päiväkodeilta ja eri hallintokunnilta peritään 30 euroa arkipäivältä.

Vuokrausehtojen mukaan Lammasniemeä ei vuokrata alle 21-vuotiaille. Varauskalenteri avautuu kuntalaisille kuusi kuukautta etuajassa ja ulkopaikkakuntalaisille neljä kuukautta etuajassa. Edellinen varaus on oltava käytettynä ennen seuraavan varauksen tekemistä.

Lammasniemen leirikeskusta voi varata teknisen toimen palvelusihteeri Tarja Kujanpäältä.