Tays Valkeakosken yhteispäivystys suljetaan hoitajalakon vuoksi – Lempäälässä lakko voi vaikuttaa hoidon tarpeen arviointiin kiirevastaanotolla

Hoitoalan lakko voi vaikuttaa välillisesti Lempäälän perusterveydenhuoltoon. Asiakkaat voivat joutua tulemaan hoidon tarpeen arviointiin paikan päälle. Hätätapauksissa tulee soittaa hätänumeroon 112.

Hoitoalan lakko on alkanut tänään perjantaina aamukuudelta. Hoitajajärjestöt Tehy ja SuPer hylkäsivät keskiviikkona valtakunnansovittelijan tekemän sovintoehdotuksen hoitajapulan korjaamisesta.

25 000 hoitajan lakko koskee myös Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymää.

Lakon vuoksi Tays Valkeakoskelle ei oteta torstaista lähtien uusia potilaita. Tays Valkeakoskella avoinna on vain dialyysihoito.

Päivystys keskitetään Tays Päivystys Acutaan Tampereelle ja Tays Valkeakosken yhteispäivystys suljetaan. Potilaiden tulee hakeutua ensisijaisesti kotikuntansa kiirevastaanotoille ja työterveyteen.

– Alkuvaiheessa lakolla ei ole suoria vaikutuksia Lempäälän perusterveydenhuoltoon, mutta välillisiä voi olla. Ne voivat näkyä kiirevastaanotossa ja osastolla suurempana paineena, sanoo Lempäälän terveyskeskuksen ylilääkäri Katja Ylitolva.

– Kiirevastaanotto palvelee, se on meidän velvollisuutemme järjestää, mutta voi olla, että ilta-aikaan hoidontarpeen arviointi joudutaan tekemään paikan päällä. Voi siis olla, että asiakkaita joudutaan ajoittain ohjaamaan puhelinasioinnin sijasta paikan päälle.

Mitä pidempään lakko kestää, sitä enemmän sillä on vaikutuksia Lempäälänkin perusterveydenhuoltoon.

– Tehy ja SuPer julistivat ylityö- ja vuoronvaihtokiellon kunta-alan työpaikoille ajalle 1.–15.4. Tämä koskee meitäkin, Ylitolva sanoo.

 

Lue myös:

Anna meidän hoitajien hoitaa, anna meille palkka osaamisemme mukaan, anna meille riittävä määrä osaavia hoitajia jokaiseen vuoroon…

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?