”Terveyskeskustasolla lakko ei toistaiseksi näy toiminnassa” – Vesilahdessa vastaanotto- ja päivystystoiminta jatkuu normaalisti

Jatkohoidon toteutukseen kohdistuu lakon aikana rajoitteita. Kuva: LVS-arkisto/Katariina Rannaste

Hoitoalan lakko vaikuttaa Taysin tarjoamien palvelujen laajuuteen. Vesilahden perusterveydenhuoltoon perjantaina 1. huhtikuuta alkaneilla työtaistelutoimenpiteillä ei ole suoria vaikutuksia.

Terveyskeskuksessa vastaanotto- ja päivystystoiminta jatkuu normaalisti.

– Terveyskeskustasolla lakko ei suoraan ainakaan toistaiseksi näy toiminnassa, lääkäri Jaakko Piirojärvi toteaa.

– Käytännössä kuitenkin Vesilahdenkin toimintaan vaikuttavia asioita ovat muun muassa Valkeakosken sairaalan yhteispäivystyksen sulkeutuminen ja Taysin osastoilta kuntien terveyskeskusosastoille siirretyt potilaat. Eli sairaalapäivystys on nyt keskitetty Acutaan ja siten sairaalatason arviota tarvitsevat vesilahtelaisetkin joudutaan nyt ohjaamaan Tampereelle, Piirojärvi selvittää.

– Lisäksi sairaalaosastoilta terveyskeskusosastoille siirretyt potilaat ovat nyt täyttäneet terveyskeskukset äärimmilleen ja jopa ylipaikoille, millä on käytännön vaikutusta jatkohoitopaikkojen järjestämiseen koko Pirkanmaalla, hän kertoo.

Taysin palvelujen piirissä olevien asiakkaiden kannattaa seurata Taysin päivittyvä tiedotusta seuraavalta sivustolta Lakon vaikutukset Taysin toimintaan | Tampereen yliopistollinen sairaala.

 

Lue myös:

Tays Valkeakosken yhteispäivystys suljetaan hoitajalakon vuoksi – Lempäälässä lakko voi vaikuttaa hoidon tarpeen arviointiin kiirevastaanotolla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?