Lempäälä kakkonen Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailussa

Lempäälän palkinnon pokkasi Lempäälän Kehitys Oy:n yhteysjohtaja Elina Kivi. Kuva: Hanna Tuuri

 

Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto palkitsivat kuudetta kertaa kisatun Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailun menestyjät. Pirkanmaan erittäjyys- ja elinvoimakunta 2022 -titteli ja kisan voitto meni tänä vuonna Nokialle

 

Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailu järjestettiin nyt kuudetta kertaa.

– Vuosien varrella olemme huomanneet, että kilpailussa menestyvät sellaiset kunnat, jotka tekevät yhteistyötä eri kokoisten yritysten, myös yksinyrittäjien, kanssa. Niin tänäkin vuonna. Kilpailussa painotetaan kunnan aktiivisuutta tarkastella elinvoimaa ja käytettävissä olevia keinoja sen lisäämiseksi mahdollisimman laajasti ja kyvykkyyttä rakentaa verkostoja yritysten tueksi. Julkiset hankinnat korostuvat arvioinnissa vuodesta toiseen, sillä niiden elinkeinopoliittinen merkitys on suuri. Tänä vuonna halusimme selvittää lisäksi kuntien ja yritysten yhteisiä ponnisteluja ympäristövastuun osa-alueella, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen sanoo.

Kisan kestomenestyjä Lempäälä sijoittui viime vuoden tapaan toiseksi.

– Lempäälän vahvuuksiin kuuluvat erityisesti eri toimijoiden verkostoitumisen sekä yhteisöllisyyden tukeminen. Kunta tarjoaa tiloja ja mahdollisuuksia aktiiviseen osallistumiseen sekä helposti löydettävät palvelut. Kunta kampanjoi aktiivisesti vastuullisen lähiostamisen puolesta, edistää yritysten ympäristövastuullisuutta ja hyödyntää palveluseteleitä. Kunnan vahvuuksiin kuuluu myös tiivis vuoropuhelu yritysten kanssa esimerkiksi kaavoituksessa ja yritysalueiden kehittämisessä, Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen kiittelee.

Kangasala sijoittui Pirkanmaan kuntien elinvoimavertailussa kolmannelle sijalle.

 

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa arvioidaan kunnan yrittäjyysmyönteisyyttä sekä elinvoimatekijöitä. Kilpailuun osallistutaan itsearviointilomakkeella, joka täytetään kunnan viranhaltijoiden, luottamushenkilöiden ja paikallisten yrittäjäyhdistysten yhteisessä arviointikeskustelussa.

Kilpailu järjestettiin nyt kuudetta kertaa. Kilpailun ovat aikaisemmin voittaneet Lempäälän kunta (2017), Ylöjärven kaupunki (2018), Sastamalan kaupunki (2019), Pirkkalan kunta (2020) ja Parkanon kaupunki (2021). Voittajalla on oikeus käyttää vuoden ajan Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -nimikettä. Kilpailun toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto.